Flere slavesager er på vej

Udnyttelse: I går startede Danmarks-historiens første sag om menneskehandel og slaveri i rengøringsbranchen.

Men i de kommende måneder kommer to sager for retten i Helsingør ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Anklager Kristine Scharling lagde ikke skjul på, at det var en usædvanlig og væsentlig sag, som retten skulle tage stilling til, da sagen mod tre familiemedlemmer på 52, 36 og 30 for menneskehandel til tvangsarbejde og åger i går startede ved Retten i Helsingør.

For sagen, der handler om ni rumænske rengøringsansatte, der frem til juni arbejdede i årevis med rengøring i op til 20 timer i døgnet for en ussel sort løn og boede op til 12 personer ad gangen i en uopvarmet garage uden toilet og bad, er nemlig den første sag om menneskehandel uden for prostitutionsmiljøet.

Det er øjensynlig også årsagen til, at Nordsjællands Politi og anklagemyndigheden har foretaget en usædvanlig omfangsrig efterforskning i sagen, der startede i april efter tip fra ansatte i Helsingør Kommune.

Inden politiet slog til ved en stor aktion på den stille villavej Rasmus Knudsensvej tæt ved det lukkede Helsingør Hospital, havde man indhentet oplysninger hos SKAT, naboer og tidligere ansatte i Rumænien.

Derudover blev der også brugt telefonaflytninger, fremgik det i retten.

Sagens udfald vil efter alt at dømme også få betydning for to andre sager om slavearbejde i rengøringsbranchen, hvor de tiltalte også er medlemmer af nogle af Helsingørs store roma-klaner.

Næste sag i rækken starter senere på måneden, hvor den tidligere ejer af et underleverandørfirma for rengøringsgiganten for Forenede Service står tiltalt for at have holdt fem rumænere indespærret under kummerlige forhold i en kælder på Montebello Allé i Helsingør i 2011.

Endelig venter senere på året sagen fra januar 2013, hvor to rumænere blev befriet af politiet efter at være blevet holdt indespærret på en uopvarmet altan i boligområdet Vapnagård og tvunget til at knokle 12 til 16 timer i døgnet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere