Flere skud: Politi bekræfter to skyderier i København

Der har været skyderier på Nørrebro og i Nordvest. Politiet undersøger stadig en tredje episode fra Tingbjerg.

Københavns Politi bekræfter, at der to gange torsdag aften har været affyret skud i hovedstaden. Politiet undersøger fortsat en tredje episode.

Det skriver Ritzau.

Den seneste skudepisode fandt sted kort før midnat ved Præstelængen i Nordvest.

- To biler kommer kørende, og der bliver herefter afgivet skud mod en mand, der netop har sat sin knallert, efter at han er kommet hjem fra arbejde, fortæller central efterforskningsleder Kenneth Jensen fra Københavns Politi.

- Manden, der er blevet skudt efter, er ikke blevet ramt, men han sidder nu på Station Bellahøj til afhøring, fortæller Kenneth Jensen kort efter klokken 1 natten til fredag.

Efterfølgende har politiet fundet en brændende bil under Bispeengbuen på Nørrebro ikke langt fra gerningsstedet, og politiet formoder, at den har relation til skyderiet.

Politiet har desuden fundet et patronhylster fra skyderiet på Præstelængen. 

Flere skud affyret

Tidligere torsdag aften var der et skyderi i Folkets Park på Nørrebro.

To personer kom kørende i en grå bil og standsede i Korsgade midt på Nørrebro. Her steg den ene person ud af bilen og affyrede to-tre skud op i luften.

- Vi havde meget mandskab i området, der hørte skuddene. Vi fulgte efter bilen og fik den bragt til standsning på Frederiksberg. Men de to personer i bilen løb derfra, og dem leder vi efter nu, fortæller den centrale efterforskningsleder.

Politiet har fundet patronhylstre fra skyderiet i Korsgade og er natten til fredag ved at sikre sig spor fra flugtbilen.

Skyderiet i Korsgade fandt sted kun få hundrede meter fra det sted, hvor politiets nye mobile politistation torsdag blev indviet. 

En tredje anmeldelse om skud torsdag aften kom fra Brønshøj i bydelen Tingbjerg.

- Klokken 21.10 får vi en anmeldelse om, at der er affyret flere skud i området, fortalte vagtchef Henrik Brix tidligere torsdag.

Kort efter fik politiet endnu en anmeldelse om skyderi i Tingbjerg.

Politiet oplyser natten til fredag, at der ikke er nogen, der er blevet ramt af skud i Tingbjerg, og man undersøger stadig, hvorvidt der er blevet affyret skud i området.

Hvis det viser sig, at der er blevet skudt alle tre steder, er det den 21., 22. og 23. skudepisode i København på knap to måneder.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere