Flere skoler får hjælp fra ældre

Det kan godt være, at de ikke ved så meget om fodbold, Rasmus Seebach eller den nyeste Playstation. Til gengæld er der mange andre ting, ældre mennesker ved en masse om, og flere steder i landet er de begyndt at hjælpe til i lektiecafeerne på skolerne.

Det er faktisk så stor en succes, at ordningen med de såkaldte skolevenner skal udvides.

Lige nu tager medlemmer fra Ældresagen ud på skoler seks steder i landet for at hjælpe med lektier, strikke eller bare for at hygge. I løbet af 2014 er det målet, at skoler i otte nye kommuner skal have ældre på besøg som lektiehjælpere. Det skriver DR Ultra Nyt.

Udmeldingen kommer fra Ældresagen efter en forsøgsordning med skolevenner i Gentofte, som blev sat i system for et år siden. Projektet er støttet af satspuljemidler, og det er gået så godt, at det nu skal udbredes:

- Det er gået rigtig godt. Tilbagemeldingerne lyder, at de frivillige er glade og synes, at det er sjovt at være sammen med børn, siger projektkonsulent i Ældresagen, Katrine Sølyst Heinild til DR Ultra Nyt.

Hun mener, at begge generationer har meget ud af samarbejdet:

- De ældre melder sig for at være sammen med børn og opleve deres livsglæde. Børnene får noget ud af at møde mennesker med en kæmpe livserfaring, som har ro og tid til at sidde sammen med dem, siger Katrine Sølyst Heinild.

Også på Skovshoved Skole i Gentofte Kommune mener man, at skolebørn og ældre er et godt match, selv om aldersforskellen er et godt stykke over et halvt århundrede. Det siger 76-årige Sonja Minor Hansen, som hjælper til i lektiecaféen på Skovshoved Skole.

- Jeg nyder at være sammen med børn, for de er så umiddelbare. Jeg lærer en hel masse om moderne måder at se tingene på. Jeg satser da på, at vi til sommer skal ud i gården og lege og spille bold eller bare gå og tale tøsesnak, siger hun.

Også de fire piger, der sidder og slider med lektierne omkring hende, nyder generationsmødet:

- Hun er så sød, og det er sjovt at sidde og snakke sammen, siger 9-årige Helena Munk Sjøtte.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere