Flere SAS-passagerer fløj langt og lækkert i januar

Passagertal for januar i SAS steg 5,2 procent. Hver enkelt passager fløj længere, men flere sæder var tomme.

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS havde flere passagerer i januar, og passagererne fløj også længere med selskabet.

Det viser SAS' egne trafiktal for flytrafikken eksklusive charterflyvninger, der er offentliggjort fredag. Udviklingen glæder topchef Rickard Gustafson.

- Vores satsning på ruter til USA og Asien samt flere sæsonruter i Europa er blevet vel modtaget af vores kunder.

- Det er også positivt, at 14 procent flere om måneden vælger at rejse med SAS Business og SAS Plus på vores interkontinentale ruter, siger Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS.

SAS transporterede 1,76 millioner passagerer i januar, hvilket er 5,2 procent flere end i samme måned året før.

SAS opnåede i januar en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer på 11,4 procent i forhold til samme måned 2015.

Luftfartsselskabets oprustning på nye ruter betyder, at sædekapaciteten steg med 14,8 procent.

Men selv om flere passagerer satte sig i et SAS-fly i januar, er der fortsat mange frie sæder hos det skandinaviske flyselskab.

Kabinefaktoren, der måler belægningen, ramte 63,7 procent i januar, og det var 1,9 procentpoint lavere end i januar et år tidligere.

Og det er en tendens, som SAS skal have bremset, vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank.

- SAS vokser godt, og den store interkontinentale satsning giver flere passagerer i flyene, men ikke så mange, som de udvider med.

- Belægningen er faldende på de interkontinentale fly. Det er en tendens, vi gerne skal se reduceret til det lidt bedre over de næste par måneder, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik