Flere penge til psykiatrien: Å foreslår sundhedsskat

Spidskandidaterne til regionsrådsvalget giver her deres bud på, hvordan man løser udfordringerne i psykiatrien i Region Hovedstaden.

14:09

I denne runde diskuterer fire spidskandidater tilstanden på regionens hospitaler, psykiatrien og de stigende administrationsudgifter.

En af Region Hovedstadens store udfordringer er psykiatrien - et emne, der også var på dagsordenen til søndagens debat mellem spidskandidaterne til regionsrådsvalget i Region Hovedstaden.  

Region Hovedstaden er den region, der har flest akutte korttidsindlæggelser i psykiatrien og andenlængst ventetid i ungdomspsykiatrien.

Noget tyder desuden på, at patienterne sendes for tidligt hjem, da politiet blandt andet har klaget over, at de i stigende grad oplever at måtte rykke ud til opgaver, hvor psykisk syge har brug for assistance.

Læs også Borgmester efter brand: Psykisk syge udskrives for hurtigt

Ifølge flere spidskandidater skal der flere penge til psykiatrien for at løse problemerne.

- Der er ikke penge nok i psykiatrien. Der er også en skævhed, fordi vi får penge per indbygger til psykiatrien, og vi har flere psykiatriske patienter end i andre regioner, siger Jens Mandrup, spidskandidat for SF. 

Venstres spidskandidat Martin Geertsen efterlyser en national handlingsplan, mens Alternativets Ken Petersson foreslår at lave en såkaldt "sundhedsskat", hvor man betaler en ekstra skat, som udelukkende går til sygehusvæsnet og pyskiatrien. 

- Lad os tage nogle diskussioner og finde ud af, om vi kan skrue det her sammen på en helt anden måde og lave en skat direkte til det, for jeg er sikker på, folk vil gerne betale skat til sundhedsvæsnet, lyder forslaget under søndagens debat.   

Alle disse emner og flere til diskuterede spidskandidaterne for regionsrådsvalget. Du kan se hele debatten øverst i artiklen, og du kan finde alle debatterne her, hvor du også kan læse mere om alle de kandidater, der stiller op til Regionsrådet.

Læs også Psykiatri-udkast vækker harme: Vil skære i sengepladser

02:23

For et år siden vedtog Region Hovedstaden et budget, der skar markant ned på psykiatrien. Se indslaget her. 

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret