Flere penge til katte end til flygtningebørn

Det er lykkedes en katteven i Helsingør at samle mere end 11.000 kroner til byens vilde katte på omtrent lige så lang tid, som en byrådspolitiker gennem Røde Kors har samlet 3.500 kroner ind til flygtningebørns mulighed for særligt tilrettelagte børneaktiviteter på Røde Kors' modtagecenter i Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad fredag.

- Det virker vanvittigt, men forklaringen er sikkert, at borgerne mener, at nødlidende katte er mere håndgribeligt problem end flygtningebørn, som samfundet jo allerede tager sig af, siger kvinden bag indsamlingen til byens vilde katte, Maria Riiser fra Ålsgårde.

Hun lancerede indsamlingen efter at Helsingør Dagblad sidst i 2014 kunne fortælle, at Helsingør Kommune havde opsagt aftalen med Kattens Værn om at tage sig af byens vilde katte.

- Mange synes også, at det simpelthen var for fedtet af kommunen, siger Maria Riiser.

Byrådsmedlem: Det betyder ikke, at borgerne er menneskefjendske

Byrådsmedlem for SF i Helsingør Bente Borg Donkin, som står bag egenindsamlingen til flygtningebørnenes trivsel, sætter stor pris på, at borgerne går ind for dyrenes velfærd.

- Men det er ikke det samme som at slutte, at borgerne er menneskefjendske og at de bryder sig mere om katte end om menneskebørn. Sagen er mere kompleks end som så. Mennesker handler følelsesmæssigt irrationelt, og i dette tilfælde tror jeg det forholder sig sådan, at folk mener, at flygtningebørn er det offentliges, altså kommunens og statens, ansvar. Vi kender det jo fra de store arvebeløb, der går til kattenes værn - dyr har en særlig plads i vore hjerter, siger Bente Borg Donkin. Hun er dog skuffet over det foreløbige resultat af indsamlingen.

- Jeg ved godt, at der er mange indsamlinger til nødlidende i verden, og ofte er det sådan, at holdningerne til for eksempel flygtningeproblematikken lyder rigtig og menneskelig, men ofte bliver det ved skåltalerne, siger Donkin.

Flere personer har doneret til flygtningeindsamlingen

I modsætning til indsamlingen til fordel for kattene er der mange flere donorer til flygtningeindsamlingen, som har bidraget med beløb på helt ned til 50 kroner, mens der faktisk ikke har været donationer på under 200 kroner til katteindsamlingen.

En af dagene bliver pengene fra katteindsamlingen overført til den nye katteværnsforening Kattekøbing i Helsingør, som gør et frivilligt arbejde for byens vilde katte.

Hvad angår indsamlingen til flygtningebørnene på modtagecenteret i Helsingør, så varer den foreløbig januar ud, og på det tidspunkt vil Røde Kors og Bente Borg Donkin gøre det indsamlede beløb op og vurdere, om indsamlingen skal fortsætte.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik