Flere partier vil afskaffe au pair-ordning

Flere partier bakker om om Enhedslisten, der ønsker at afskaffe au pair-ordningen.

Ikke kun Enhedslisten vil af med au pair-ordningen, som partiet mener er "billig arbejdskraft til velhavende familier".

Nu melder også SF, Alternativet og DF sig på banen, skriver BT.

Partierne mener ikke, at ordningen bruges til det, den var tiltænkt - nemlig som kulturudveksling, men derimod som ekstra rengøringshjælp til billige penge:

Her bor der flest au pairer i hovedstads-området:

Tallene angiver førstegangs-opholdstilladelser til au pairer i 2016. I alt er der givet 1349 nye tilladelser.
  1. Gentofte: 323
  2. Rudersdal: 135
  3. København: 131
  4. Lyngby-Taarbæk: 63
  5. Hørsholm: 56
  6. Helsingør: 26
  7. Fredensborg: 23
  8. Furesø: 23
  9. Roskilde: 22
Kilde: TV2

- Vores klare holdning er, at denne au pair-ordning skal nedlægges. Meningen var, at au pair-pigerne skulle komme til Danmark for at lære om vestlig kultur. Måske nogle familier bruger ordningen sådan, men de fleste familier anskaffer sig en au pair for at få billig arbejdskraft. Ordningen har spillet fallit og skal lukkes, siger DF's beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, til BT. 

Au pair-ordningen bruges mest flittigt i Nordsjælland. Ifølge TV 2 har Gentofte Kommune rekorden med 323 opholdstilladelser til au pair-piger, mens København og Rudersdal har omkring 130 au pair-piger boende.

SF, der er en del af au pair-forliget, ønsker først og fremmest at stramme reglerne for au pairer, så ordningen bliver sammenlignelig i forhold til arbejdsmarkedet. På længere sigt ønsker partiet, at ordningen afskaffes.

Alternativet vil heller ikke holde hånden over ordningen, men ønsker at finde en måde, så det oprindelige formål med ordningen kan genfindes.

I dag skal en au pair have 4.150 kroner om måneden inklusiv kost og logi. De må maksimalt arbejde 30 timer om ugen fordelt over 5,5 arbejdsdage. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik