Flere københavnere end jyder vil brændes

I hovedstadsområdet vælger 90 procent af befolkningen at blive kremeret, mens det kun gælder for 76 procent i Jylland.

Dit postnummer kan have noget at sige, når du skal beslutte, hvordan din sidste rejse skal være, skriver DR P4 København.

I hovedstadsområdet vælger 90 procent af befolkningen at blive kremeret - eller brændt - mens det kun gælder for 76 procent i Jylland. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og Danske Krematoriers Landsforening.

quote Hvis man bliver slap i religionen og mere og mere ligeglad, så er man også mere tilbøjelig til at tage andre ligfærdsformer til sig,

Mikael Rothstein, lektor i religionshistorie

Forklaringen på den regionale forskel skal findes i vores tilslutning til kirken. Den forstærkes nemlig, jo længere vestpå man kommer. Det siger Mikael Rothstein, lektor i religionshistorie til P4 København.

- Jyder er mere religiøse end københavnere. Den traditionelle kristne måde at komme af med liget på, er at begrave det i en kiste, fortæller han til DR P4 København og uddyber:

- Hvis man bliver slap i religionen og mere og mere ligeglad, så er man også mere tilbøjelig til at tage andre ligfærdsformer til sig.

Generelt set vælger flere og flere danskere begravelsen fra. Men det betyder ikke, at vi har mistet behovet for at mindes vores kære.

Det siger Ole Roed Jacobsen, der er branchedirektør i Danske Bedemænd.

- Et familiegravsted eller et gravsted er typisk et sted, hvor man går hen og tænker på den afdøde, og hvordan den afdøde var. I dag vælger vi mere at bruge de sociale medier og nogle af de mindesider, der kan etableres, siger han til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik