Flere københavnere i fremtiden giver højere boligpriser

Har du en bolig i København, kan den blive guld værd om 27 år. Der bliver nemlig mange flere københavnere.

Der vil blive flere om at dele pladsen i København i 2040. Antallet af københavnere vil vokse med 35 procent til over 755.000 personer, viser Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning.

Samtidig vil der blive færre beboere på eksempelvis Læsø og på Lolland, hvor antallet af indbyggere vil falde med henholdsvis 25 og 22 procent.

Udviklingen vil unægtelig få betydning for boligprisudviklingen i de kommende år, påpeger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea.

- I vinderkommunerne har boligejerne udsigt til, at antallet af interesserede boligkøbere øges. Det vil alt andet lige forbedre sælgernes forhandlingsstyrke og betyde flere salg, som vil være med til at presse boligpriserne op, siger hun i en kommentar til tallene.

Lise Nytoft Bergmann understreger, at stigende boligpriser i særdeleshed vil gøre sig gældende i de kommuner, hvor ny byggejord er en mangelvare, og hvor en stor del af tilflytterne skal proppes ind i den eksisterende boligmasse.

- I kommuner, hvor befolkningstallet falder mærkbart, er situationen den stik modsatte. Her kan det godt gå hen og blive hårdt for boligejerne, ikke mindst når man tager i betragtning, at boligpriserne allerede er faldet betydeligt, siger boligøkonomen.

Det er især storby-kommunerne, som folk vil bo i, når vi skruer tiden 27 år frem. Mens København topper, følger Aarhus og Frederiksberg efter med et stigning i befolkningen på henholdsvis 24 og 23 procent.

- Generelt er billedet, at befolkningstallet vil vokse mest i og omkring landets store byer, mens de mere provinstunge kommuner vil tabe indbyggere, lyder det fra Lise Nytoft Bergmann.

Nordeas boligøkonom understreger dog, at prognoser kan nå at ændre sig. Og at befolkningsudviklingen kan komme til at forløbe anderledes end forudsagt. I landets yderområder kæmper man for at vende udviklingen.

- Modebilledet af, hvor det er populært at bosætte sig, kan tviste udviklingen i de kommende år, om end der skal en større kovending til, hvis vandringen fra land til by skal stoppes og ikke blot udsættes en smule, siger boligøkonomen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere