Flere knaldes for knive i det københavnske natteliv

Antallet af sigtelser for ulovlige knive er steget markant på bare et enkelt år. Dermed går udviklingen i antallet af knivsigtede den stik modsatte vej i København end i resten af landet, skriver metroxpress.

Sidste år blev 753 sigtet for ulovlig besiddelse af kniv i København, det er markant flere end i 2011, hvor 490 blev sigtet. Og allerede nu peger statistikken på, at 2013 kommer til at stå for endnu en stigning.

Alene i første halvår blev 456 sigtet. Københavns Politi forklarer stigningen således:

»Umiddelbart skønnes stigningen på antal sigtelser at være fremkommet ved forøget fokus på dels bandemiljøet, hvor der ved indførsel af visitationszoner kunne foretages visitationer uden mistanke, og dels, at der siden september 2012 har været en forøget fokus på det kriminelle miljø på Christiania,« skriver Københavns Politi i en e-mail.

Retsordfører ønsker strengere straffe for ulovlig våbenbesiddelse

Vicepolitikommissær Hans Sinding ønsker ikke at komme en forklaring nærmere, før han har analyseret det til bunds.

Retsordfører Peter Skaarup (DF) mener, at den kedelige statistik bør få Regeringen til at genindføre strengere straffe for blandt andet ulovlig besiddelse af knive.

»Det er et utrolig dårligt signal, at regeringen har lempet knivloven. Vi skal føre lovgivningen tilbage. Jeg mener også, at man bør overveje at genindføre visitationszonerne. Det er fornuftigt at have dem, fordi det afholder folk fra at tage dem med, hvis der ligger en visitationsrisiko,« siger Peter Skaarup til metroxpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik