Flere i ghettoen bliver studenter

Der bliver terpet tyske gloser og læst grundigt op på det periodiske system i det københavnske boligområde Mjølnerparken.

Der kommer nemlig flere og flere studenter fra området, der i dag er på regeringens gettoliste.

I 2008 var der kun to studenter i det belastede boligområde, mens der sidste år blev sat en studenterhue på hovedet af 24 unge fra Mjølnerparken.

En af dem, ?der i år bliver student Usman Iftikar, der går i 3.G på Niels Steensen Gymnasium.

Han ved godt, at han tidligere har været et særsyn. Men nu er der begyndt at komme flere drenge, der tager studentereksamen i Mjølnerparken. Mens der sidste år var 16 piger, blev otte drenge studenter.

- De sidste mange år har der været et stærkt overtal af piger. Men nu er drengene også begyndt, siger han.

Lektiecaféer giver pote nu

Usman Iftikar, som har forældre fra Pakistan, er meget optaget af at klare det godt til de sidste eksamener.

- Jeg har regnet mit gennemsnit ud på google og jeg er sikker på at klare det godt, siger han.

Sekretariatsleder i Lejerbo, Eskild Dahl Petersen, mener, at det især er den indsats, man har haft med lektiecafeer siden 2007, man kan mærke, nu giver pote.

- Lige nu høster vi frugterne af de initiativer, vi satte i gang fra 2007 til 2010, siger Eskild Dahl Petersen.

De mange unge, der nu tager en ungdomsuddannelse, smitter tydeligt af på stemningen i Mjølnerparken - som er blevet mindre aggressiv, mener han.

- Der er kommet en anden disciplin ind i bevidstheden, både hos forældrene og hos børn og unge. Og et ønske om et alternativ til de kræfter, der har lavet kriminalitet og bandevirksomhed hos de unge i Mjølnerparken, siger Eskild Dahl Petersen.

Tendens gavner andre københavnere

Og den nye tendens i gettoområdet, er noget der glæder Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev.

- At vi har fået en så markant stigning på studenter i Mjølnerparken, er den bedste nyhed jeg har hørt længe, siger Anna Mee Allerslev.

Hun mener, at tendensen gavner alle borgere i byen.

- Det allerbedste værn mod kriminalitet og tryghed for københavnerne, det er når de udsatte unge, der ellers er i risikogruppen for at tage en kriminel levevej, får en uddannelse, siger Anna Mee Allerslev.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik