Flere hospitaler står til lukning.

Lukning af hospitaler i Nordsjælland og på Frederiksberg er i spil i forhandlinger om ny hospitalsplan i Region Hovedstaden, skriver Berlingske Tidende søndag.

Hospitalerne i både Helsingør og Frederikssund samt på Frederiksberg står til lukning i deres nuværende skikkelser med skadestuer og akut modtagelse af medicinske patienter. Det psykiatriske hospital Skt. Hans er også lukningstruet, og Hørsholm Hospital kan ende med at blive solgt til kommuner i området eller andre.

Det er de opsigtsvækkende muligheder, der er i spil i de politiske forhandlinger, som netop er gået i gang i Region Hovedstaden om en ny hospitals- og psykiatriplan.

Og meget tyder på, at der også vil være flertal for at lukke hospitaler, selv om to partier, de Konservative og Dansk Folkeparti, allerede har forladt forhandlingerne i protest over, at opførelsen af et helt nyt hospital i Hillerød kan komme til at koste andre hospitaler i Nordsjælland livet.

»Vi er enige i, at der skal bygges nyt, men vi vil ikke være med til at nedlægge hospitaler og skadestuer, før der er noget andet i stedet. Der er langt fra Hundested og Helsingør til Hillerød,« siger Per Tærsbøl (K).