Flere handlede mænd sælger stoffer i Københavns gader

Mere end hver tiende offer for menneskehandel i København er mænd. De drømmer om et bedre liv - og er dybt forgældede, når de kommer hertil.

De seneste år har gadearbejdere i organisationen Hope Now erfaret at stadig flere handlede mænd finder vej til København, hvor de sælger stoffer på gaderne.

Det fortæller stifteren af organisationen, Michelle Mildwater, til ”De Usynlige”, TV 2 Lorrys nye serie om de illegale immigranter i hovedstaden.

Fra 2007 og til og med 3. kvartal af 2016 har man identificeret næsten 600 menneskehandlede i Danmark.

Mafiaen er involveret

78 af de 600 var mænd, og Michelle Mildwater frygter, at det kun er toppen af isbjerget – fordi de handlede mænd af frygt for bagmændene ikke tør fortælle, at de er handlede.

- Som en handlet mand har sagt til mig, er det den italienske mafia, der er involveret i at han bliver sendt herop og en anden mafiagruppe, der organiserer at han sælger stoffer – så det er bedre at han holder kæft, siger hun til TV 2 Lorry.

Drømmer om et bedre liv her

Mange af de handlede mænd, som Michelle Mildwater møder i det københavnske gademiljø tager hele vejen fra Nigeria over middelhavet til Europa.

- De har en drøm om at komme til Europa for at få et bedre liv, siger hun.

Ofte skylde de flere hundrede tusinder af kroner til de bagmænd som har skaffet dem til Danmark.

- De bliver presset til at betale, og både dem og deres familie bliver truet hvis de ikke betaler gælden tilbage, fortæller Michelle Mildwater. 

TV 2 Lorry sætter onsdag klokken 19.55 fokus på menneskehandel i en debat, du kan følge på vores egen kanal, Lorry+, på vores hjemmeside eller på Facebook. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik