Flere frygter terror - men Mjølnerparken slår Molenbeek

Et flertal af danskerne mener, at det er sandsynligt, at Danmark vil blive ramt af terror, viser ny analyse fra Trygfonden.

- Terroren er kommet tættere på efter sommerens angreb. Mange regner det som helt forventeligt, at Danmark vil blive ramt af terror.

Sådan lyder det fra Anders Hede, der er forskningschef i TrygFonden. Fonden har netop afsluttet en ny analyse, der viser, at to tredjedele af befolkningen vurderer, at et terrorangreb herhjemme er sandsynligt.

- Det er dog stadig et lille – men voksende – mindretal, som er bange for selv at blive offer for et terrorangreb, tilføjer Anders Hede.

Det er forårets og sommerens terrorangreb i blandt andre Bruxelles, Nice og Istanbul, der har fået utrygheden og bekymringen for terror til at vokse blandt danskerne, lyder det.

37 procent af de adspurgte i analysen giver den danske velfærdsstat noget af æren for, at Danmark endnu ikke er blevet ramt af omfattende terrorangreb. De svarer, at risikoen for marginalisering er mindre i Danmark, idet de fleste unge herhjemme trods alt får en chance i livet.

- Det går ifølge danskerne bedre i Mjølnerparken i København end i Bruxelles’ Molenbeek-kvarter. Får unge slet ingen chancer i livet, øges risikoen for radikalisering og dermed risikoen for terror. Vi har en tiltro til, at flere unge i Danmark får en fair chance end de unge i Frankrig og Belgien, siger Anders Hede.

Det udskældte ghettokvarter Mjølnerparken er på vej ud af sin egen skygge. Nu skal kvarteret løftes. Se Søndagsmagasinet om udviklingen i Mjølnerparken (28/2)

Vi er uenige om, hvordan man forebygge terror

Ifølge analysen fra Trygfonden er danskerne meget enige om, at myndigheder og skoler skal handle hurtigere, når unge viser tegn på radikalisering, at der bør gøres mere for at forebygge radikalisering på internettet, og at der skal gøres mere for at invitere unge med udenlandsk baggrund ind i lokale fællesskaber.

Ligeledes mener et flertal, at det vil hjælpe at styrke sårbare udenlandske unges integration i job og uddannelse.

Når det handler om, hvordan man kan modvirke terror herhjemme, er vi til gengæld en splittet befolkning. Nogle mener, svaret er at lukke helt af for flygtninge og indvandrere fra muslimske lande. Andre er dybt uenige.

Om det vil hjælpe at udvise en mere positiv holdning over for udlændige, og om det vil gøre en forskel, hvis Danmark stopper med at deltage i militæraktioner uden for Europa, er ligeledes spørgsmål, der deler befolkningen.
 

Fakta om Danskernes syn på terror II

  • 'Danskernes syn på terror ll' er en analyse, der følger op på 'Befolkningens syn på terror' fra begyndelsen af marts måned i år.
  • Ud af de 2.031 interviewede analysen deltog 1.566 også i martsmålingen. Det er dermed muligt at undersøge holdningsudviklingen hos de samme mennesker oven på sommerens terrorangreb.
  • Interviewene til 'Danskernes syn på terror ll' er gennemført blandt 2.031 danskere mellem 18 og 99 år i perioden 19. - 30. august.
  • Målingen skal sikre større viden om danskernes oplevelse af tryghed og utryghed og samtidig inspirere til en offentlig debat om, hvordan man skaber større tryghed hos den danske befolkning.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik