Flere frygter indbrud trods færre anmeldelser

Flere frygter indbrud i hjemmet, selv om antallet af anmeldte indbrud i private hjem er faldet.

23 procent af os frygter for indbrud i det private hjem. Det er en markant stigning fra cirka 12 procent i 2005. Det skriver SN.dk, der har kigget på Trygfondens nye Tryghedsmåling 2015.

Midt- og Vestsjællands Politi kobler den stigende bekymring sammen med en stigende opmærksomhed på emnet.

- Vi tror, at en af grundene er, at der har været meget snak om indbrud både politisk og i medierne. Det kan godt tænkes, at det får nogle til at tænke i de baner, og det er meget naturligt. Men samtidig er der grund til at sige, at man skal være mindre bekymret for indbrud end tidligere, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, til SN.dk.

Tryghedsmålingen giver nemlig også udtryk for et paradoks. For selvom flere frygter et indbrud, så er antallet af anmeldte indbrud i private hjem faldet med cirka 25 procent i løbet af de seneste fem år.

Carsten Andersen anerkender, at det er en problemstilling, der skal arbejdes med fremover.

- Vi kan se, at der nogle steder hos befolkningen er en utryghed, og at det tal ikke falder sammen med antal indbrud. Det er helt klart et paradoks, som vi i politiet snakker meget om og prøver at gøre noget ved. Vi skal prøve at få det vendt, netop fordi frygten er ubegrundet, siger han til SN.dk.

Tryghedsmåling 2015 er baseret på lidt over 6000 interview. Målingen blev gennemført i juli i år.

Du kan blive klogere på Tryghedsmålingen her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik