Flere flyaflysninger fra Kastrup

En strejke blandt personalet i Berlins lufthavne Tegel og Schönefeld vil få konsekvenser for i alt 16 flyafgange fra København.

Ifølge lufthavnsmediet check-in.dk vil en ny strejke blandt jordpersonalet i Berlin-lufthavnene tage sin begyndelse tidligt mandag morgen. 2.000 ansatte i lufthavnens handlingselskaber forventes at vil være i strejke fra kl. 04.00 mandag morgen til kl. 05.00 tirsdag morgen.

Det betyder, at en række flyselskaber allerede har aflyst hovedparten af flyvningerne til og fra Berlin i løbet af mandagen, heriblandt også flyselskaber med ruter til og fra Skandinavien. Således aflyser SAS to rotationer fra Stockholm til Berlin-Tegel, samt en rotation fra henholdsvis København og Oslo.

Fra Københavns Lufthavn aflyser airberlin hele otte flyvninger til og fra Tegel-lufthavnen, mens easyJet aflyser to rotationer samt Norwegian en enkelt rotation mellem København og Berlin-Schönefeld.

Samlet vil der være 44 aflysninger til og fra fire skandinaviske lufthavne, hvilket forventes at berøre flere end 5.000 passagerer i alt, hvoraf de 16 af afgangene altså er fra Københavns Lufthavn, Kastrup.

Strejken er et led i en langvarig arbejdskamp for højere lønninger, idet lønnen på området ifølge fagforeningen Ver.di har stået stille i snart 15 år som følge af et stigende pres fra flyselskaberne mod handlingselskaberne.

I fredags blev hundredevis af flyvninger aflyst til og fra de to lufthavne i Berlin, henholdsvis Tegel og Schönefeld. Nu er der udsigt til en mandag, hvor der bliver kaos i flytrafikken til og fra Berlin. Airberlin oplyser, at strejken vil have en betydelig indflydelse på afviklingen af mandagens flyvninger fra Berlin-Tegel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik