Flere fædre tager længere forældreorlov i Københavns Kommune

I Københavns Kommune er der på bare fem år sket en tredobling i andelen af fædre, der holder forældreorlov i mindst 14 uger.

Når der sker familieforøgelse på hjemmefronten blandt de ansatte i Københavns Kommune, er det ikke kun de kvindelige medarbejdere, der holder flere måneders forældreorlov. Det gør mændene også.

En ny opgørelse fra Københavns Kommune viser, at 62 pct. af de mandlige medarbejdere, der fik barn i 2017, holdt forældreorlov i otte uger eller mere. 36 pct. var på orlov i mindst 14 uger.

Til sammenligning var der kun 32 pct. af de mandlige medarbejdere, der fik barn i 2013, der holdt forældreorlov i otte uger eller mere.

 
 
Foto: Københavns Kommune

Nu vil Københavns Kommune arbejde på, at udviklingen fortsætter, så der i fremtiden er endnu flere fædre, der holder længere barsel. De vil blandt andet se på muligheden for fleksibel orlov og obligatoriske forældreorlovssamtaler. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Overborgmester Frank Jensen (S) påpeger dog yderligere et forslag til et initiativ:

- Noget tyder på, at nogle medarbejdergrupper, særligt dem med korte uddannelser, ikke bruger forældreorlov i samme omfang som eksempelvis akademikere, siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Derfor vil vi se på, om der er behov for at sætte ind for eksempel med mere oplysning. Alle fædre skal kende til deres rettigheder, når det gælder samvær med familien.

Om forældreorlov for kommunalt ansatte:

Tal fra kommunen understøtter Frank Jensens pointe. Ifølge pressemeddelelsen er der er forskel på, hvilke medarbejdergruppper der vælger at tage forældreorlov.

Det er særligt de mandlige akademikere, der holder mindst otte ugers orlov. Helt præcist 81 pct. Modsat holder kun 15 pct. af de ufaglærte mandlige medarbejdere mindst otte ugers orlov. 35 pct. af de mandlige specialarbejdere holder orlov i mindst otte uger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere