Flere end fire ofre hver dag: Politi advarer mod tricktyve

166 tricktyverier på 40 dage. Politiet melder om en stigning i antallet af tricktyverier i København.

Hver dag bliver der gennemsnitligt begået over fire tricktyverier i hovedstaden.

Det viser en dagsfrisk optælling fra Københavns Politi, der nu advarer om en stigning i de usympatiske forbrydelser, som typisk går ud over de svageste borgere i samfundet.  

Det er et velkendt fænomen, at antallet af tricktyverier stiger i sommerperioden, men i år skiller sig alligevel ud på den kedelige måde, melder politiet. 

Siden 1. maj har politiet i hovedstaden registreret 166 tilfælde af tricktyveri. Det svarer til, at der er blevet gennemført over fire tricktyverier hver dag i løbet af de seneste 40 dage. 

- Vi ser en stigning i omrejsende kriminelle, og vi kan se en stigning i antallet af tricktyverier, også i forhold til sidste år, siger politikommissær Ove Randrup fra Københavns Politi til TV 2 Lorry og fortsætter:

- De udenlandske kriminelle rejser rundt mellem de europæiske storbyer, hvor de laver deres forhold, og så rejser de videre. Det er flere i forening. Det er mænd og kvinder af sydlandsk udseende, der formentlig bevæger sig i udenlandsk registrerede køretøjer. 

Han fortæller, at beboere og turister skal tage visse forbehold, når de bevæger sig rundt i hovedstaden.     

-  Man skal være opmærksom på, hvordan man selv fremstår, når man er ude og gå tur. Man skal ikke have for mange værdier eller flashe dem,  så det er tydeligt, at man har noget, de kan gå efter. Og så skal man være opmærksom på de folk, der retter henvendelse til en, og hvis man kan holde lidt afstand eller søge over mod nogle andre personer, siger Ove Randrup til TV 2 Lorry.  

Det gælder i høj grad også om at holde et øje vågent øje med sit hævekort og den tilhørende PIN-kode.

- Der sker meget pinkode-afluring ved trafikknudepunkter. Det bliver efterfulgt af et tyveri, hvor man går til en betalingsautomat og bruger den aflurede pinkode og malker kortet, siger politikommissæren til TV 2 Lorry. 

Han opfordrer til, at man laver lidt larm og hiver mobilen op ad lommen, hvis man ser et tricktyveri.   

- Man kan råbe lidt op og hjælpe den borger, som er udsat for et eller andet. Man skal ikke gå ind i en direkte konflikt med de pågældende, men man kan godt vise, at man har opdaget et eller andet. Man kan godt tage billeder. Vi har allesammen en mobiltelefon med et kamera. Man kan gøre lidt opmærksom på sig selv, så de trækker sig lidt tilbage. 

Og så er der selvfølgelig én ting mere, man bør gøre, hvis man overværer et tricktyveri, lyder det fra Ove Randrup.

- Ring til politiet - det er det, vi er her for. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik