Flere dårlige betalere i fogedretten

Ubetalte afdrag på bilen. Manglende betaling af parkeringsbøder. Løbsk gæld i banken. Indbo købt på kredit, men afdragene er ikke betalt. Antallet af dårlige betalere i Nordsjælland stiger stærkt, og det samme gør antallet af fogedsager, altså sager hvor kreditorer går rettens vej for at få sikkerhed for et økonomisk udestående, indtil gælden er betalt. Fra 2007 til 2009 steg antallet af fogedsager i Nordsjælland med hele 64 procent fra 21.000 sager i 2007 til 34.500 sager i 2009, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forklaringen er ligetil, oplyser de tre fogedretter i Hillerød, Helsingør og Lyngby.
- Finanskrisen betyder, at mange ikke kan betale deres gæld, og så får vi et stigende antal sager fra kreditorer, som ikke kan få deres penge, forklarer funktionschef hos fogedretten i Hillerød, Trine Nørhede.
Hun skønner, at hver tredje skyldner, som havner i fogedretten i Hillerød retskreds har så dårlig økonomi, at de opfylder kravet for en såkaldt insolvenserklæring.
- Med sådan en erklæring kan de blive fredet i seks måneder, og forhåbentlig kan de så i løbet af den periode få rettet noget op på deres privatøkonomi. Derfor giver det også mening at møde op i fogedretten, når man bliver indkaldt i stedet for bare at blive væk, også selv om man måske ikke synes, at man overhovedet har salt til et æg, siger Trine Nørhede til Frederiksborg Amts Avis.
Hver uge udebliver mere end 40 procent af de borgere, som fogedretten har indkaldt til et møde for at tale med dem om, hvordan de kan få betalt deres gæld. I sidste ende overgår sagerne til Nordsjællands Politi, der kan anholde de dårlige betalere, og også politiet får flere af den slags opgaver.
Fra fogedretterne lyder det samstemmende, at antallet af sager i 2010 tyder på et år i niveau med 2009 eller en stigning, inden året er omme.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik