Flere børn holder fri uden for ferien

Eleverne på Blovstrød Skole i Allerød bedes stadig oftere fri fra skolen, fordi de skal på ferie med familien, og det går ud over undervisningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det bliver stadig mere almindeligt for forældrene på Blovstrød Skole i Allerød at tage eleverne ud af undervisningen en uge ad gangen uden for skoleferierne, så børnene kan komme med på familiens rejser. Indtil nu har 71 børn eller omkring hver sjette elev været taget ud af undervisningen en hel uge siden årsskiftet. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor 47 elever holdt ekstra ferie i årets tre første måneder og yderligere i forhold til 2009, hvor 28 børn holdt en uge fri uden for skoleferien fra januar til marts.
Stigningen bekymrer skolebestyrelsen, der appellerer til forældrene om at rejse i skoleferierne, så vidt det er muligt.
- Vi kan se, at rigtigt mange elever er væk fra skolen hen over skoleåret. Det er ikke bare i perioder. Det sker oftere og oftere, og det går ud over kvaliteten af undervisningen, mener formand Jette Kruse.
Ifølge skolebestyrelsen er det ikke bare den enkelte elev, der går glip af undervisning, men også kammeraterne, der er afhængige af deres makkere i gruppearbejder og projekter.
Benedikte Ask Skotte, landsformand i forældreforeningen Skole og Forældre, kan godt forstå skolebestyrelsens bekymring og opfordrer skoler og forældre til at være i dialog om problematikken.
- Men vi har nu i mange år sagt, at vi er nødt til at lave en skole, der tilpasser sig samfundet rundt om skolen. I sin tid indførte man med god succes kartoffelferien, hvor børnene kunne hjælpe deres forældre med at tage kartofler op. Det er væsentligt at se på, hvad forældre i dag har mulighed og behov for, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik