Flere blev syge af bønnesalat fra Meyers Kantiner

Meyers Contract Catering har fået en sur smiley og en bøde for en bønnesalat, der gjorde flere personer syge på Københavns Rådhus.

Foto: Thomas Lekfeldt

En sur smiley og en bøde på 20.000 kr. til kendiskokken Claus Meyers selskab, Meyers Contract Catering, det er resultatet af den køkkenbommert, der adskillige personer på Københavns Rådhus syge.

Kantinen på Københavns Rådhus serverede ifølge Fødevarestyrelsen en bønnesalat, som gjorde 16 personer syge, det skriver bt.dk.

Bønnerne har været i blød i 16 timer og kogt i ca. 2 timer. Desværre har bønnerne ikke været korrekt kogt

Liselotte Lybæk, Forretningschef Meyers Contract Catering

De bønner, som blev brugt i salaten, var ikke kogt ordentligt. Det fremgår af Fødevarestyrelsens rapport. I bønnerne findes det naturlige giftstof lektin, som forsvinder, når bønnerne bliver kogt - såfremt, de bliver kogt ordentligt.

Symptomerne på lektinforgiftning er kvalme, opkast, mavesmerter, diarré og hovedpine få timer efter indtagelse.

Læs også Sur smiley: Meyers Deli får 10.000 kr i bøde

 Meyers Contract Catering har overfor Fødevarekontrollen forklaret, at de omtalte bønner har kogt længe.

- Bønnerne har været i blød i 16 timer og kogt i ca. 2 timer. Desværre har bønnerne ikke været korrekt kogt. Vi har efterfølgende ændret vores procedurer, så dette ikke kan forekomme igen, står der ifølge bt.dk i rapporten.

Forretningschef for kantiner i Meyers Contract Catering, Liselotte Lybæk beklager fejlen i en mail til BT og forklarer, at hele køkkenholdet er særligt uddannet til at være opmærksomme på fødevaresikkerhed og relevante risikovurderinger fx i forhold til bønner.

Maden, der serveres i på Københavns Rådhus har det såkaldte Guld-spisemærke, der betyder, at den er 90 til 100 pct økologisk. 

Meyers Contract Catering vandt  ‘Kantineprisen 2017,’ som uddeles af Landbrug & Fødevarer.

Læs også Snart er det slut: Meyers lukker butik under Magasin


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret