Foto: Uffe Weng - Scanpix

Flere bakker op om et natteliv uden diskrimination

42 barer og natklubber i København har nu skrevet under på charteret "Et trygt natteliv". De forpligter sig til at arbejde for, at færre skal opleve diskrimination.

Af de unge københavnere, der har oplevet diskrimination, har 50 procent oplevet diskrimination i nattelivet.

Det skal en ny indsats være med til at bekæmpe, og den møder opbakning.

Læs også Det skal være slut med diskrimination i nattelivet

Afstand til diskrimination

42 barer og natklubber har indtil videre skrevet under på et særligt charter, hvor de tager klart afstand til diskrimination.

Det skal dermed ikke være en gæsts etnicitet, køn eller seksualitet, der afgør, om vedkommende bliver lukket ind på en bar eller en natklub.

De 42 restauratører forpligter sig blandt andet til at følge et sæt retningslinjer på den enkelte bar eller natklub for at undgå diskrimination

Læs også Etniske agenter skal afsløre diskrimination i nattelivet

Byens bedste dør

Dørmænd og andet sikkerhedspersonale får tilbudt gratis uddannelse, så de kan blive bedre til at håndtere situationer, hvor gæster kan føle sig diskrimineret, og så bliver de 42 barer og natklubber tilmeldt mobilappen "Stemplet", hvor en gæst kan skrive til en restauratør, hvis vedkommende føler sig udsat for diskrimination.

For at få de unge selv med på vognen, er der også udskrevet en konkurrence, hvor det frem til 2. maj er muligt at stemme på "Byens Bedste Dør". Vinderen bliver den af de 42 barer eller natklubber, der er bedst til at skabe en fest uden diskrimination. 

TV 2 Lorry omtalte første gang charteret "Et Trygt Natteliv" den 20. februar 2017:

03:00 Luk video