Flere afsløres i at parkere på handicap-pladser

Respekten for handicappedes mulighed for at kunne bevæge sig rundt i bybilledet er øjensynligt stærkt nedadgående.

I hvert fald er der sker en markant stigning i antallet af registrerede ulovlige parkeringer på p-pladser reserveret til handicappede.

Hele 5.430 gange måtte parkeringsvagterne i Københavns Kommune udstikke en p-afgift til hensynsløse bilister, der i 2012 havde smidt bilen på en p-plads forbeholdt svært gangbesværede og andre handicappede, skriver metroXpress.

Det er stigning på hele hele 50 procent sammenlignet med 2011, hvor p-vagterne noterede 3.608 ulovlige parkeringer på handicap-pladser. Det viser en opgørelse for Center for Parkering i Københavns Kommune.

Folk er blevet mere hensynsløse

»Det er for sige det lige ud noget svineri,« siger chef for Center for Parkering Anders Møller og tilføjer:

»Det er typisk ved offentlige institutioner, hvor handicappede kan have et ærinde, eller for eksempel foran Tivoli. En del af forklaringen er desværre nok, at folk er blevet mere hensynsløse. Men en del af forklaring er også, at det har været et særligt indsatsområde i 2012, fordi vi mener, at det et alvorligt problem.«

Center for Parkering har således indgået et samarbejde med danske handicaporganisationer om at registrere gyldige parkeringskort til handikappede. Det betyder, at parkeringsvagterne i 2012 har afsløret en del p-syndere i at køre rundt med falske handicap-parkeringskort.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik