Flad start på mad til børn

Det kommer til at knibe med at levere det frokostmåltid til alle børnehavebørn, som Folketinget tirsdag beslutter skal være gældende lov, og som skal gælde fra om 1 år og 36 dage, skriver Politiken tirsdag.

Scenariet bliver mange steder snarere en to-tre dage gammel
vakuumpakket kold omgang bolle med pølse og skinke, tomat og ost
serveret på plast - leveret en-to gange om ugen og opbevaret i
køleskab. En løsning, der i sig selv vil kræve ombygninger og
renoveringer i institutionerne til næste år, fordi maden skal
opbevares, affaldet skal håndteres, og opvasken skal tages,
skriver Politiken.

Ifølge kommunerne er hovedproblemet mangel på penge, plads og
planlægning. Budgetterne for næste år er lagt, og det er kun få
kommuner, der har sat millioner til side til at bygge for,
skriver Politiken.

Børne- og Kulturchefforeningen (BKF), der
organiserer forvaltningschefer i kommunerne, fastslår i et
notat, at den kulinariske omstilling er »forbundet med meget
store organisatoriske, tidsmæssige og økonomiske problemer«.

Formand for BKF, Per B. Christensen, forudser, at cateringmad
mere bliver reglen end undtagelsen - og peger på, at der er lagt
loft over kommunernes udgifter til næste år.