Fjordforbindelsen i Frederikssund holder åbent hus, og du er inviteret

Kronprinsesse Marys bro skal strække sig over Roskilde fjord fra slut 2019. Nu får du mulighed for at komme helt tæt på det enorme byggeri.

Kronprinsesse Marys bro som den tog sig ud i juli 2018. Foto: Vejdirektoratet

Den 4-sporede motortrafikvej over Roskilde fjord, døbt Kronprinsesse Marys bro, skal i slut 2019 stå klar til at modtage tusindvis af billister.

Broen er et projekt til to milliarder kroner og den seneste melding fra byggepladsen lyder, at arbejdet skrider planmæssigt frem.

Vi oplever at interessen for projektet er enorm stor

Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet

Nu inviterer parterne bag broen til 'åben-byggeplads' for hele familien.

En dag på broen

Dagsarrangementet løber af stablen den 23. september og bliver en mulighed for hele familien, til at komme helt tæt på det enorme byggeri. 

På dagen vil man få mulighed for at tjekke hele det komplekse maskineri bag projektet ud, ligesom man også kan møde dem, der har deres daglige arbejdsgang på broen.

Læs også Nyt om omstridt bro i Frederikssund: Pendlere får brofradrag

Broen holdte en tilsvarende dag i 2017, men finder anledning til at gøre det igen, fordi den lokale nysgerrighed er tørstig efter mere.

- Vi oplever at interessen for projektet er enorm stor, og at der er stor efterspørgsel på at komme med ud og tæt på det, der foregår, siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Udover rundture på hele byggepladsen, vil der også være aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Man får lov til at kravle om bord i maskinerne, man kan blande beton og tegne sine egne vejskilte.

Vi besøgte byggepladsen i januar

Da de første bropiller rejse sig af vandet tilbage i januar, fik TV 2 Lorry adgang til byggepladsen. Her kan du få et indblik i det enorme arbejde.

04:21

Reportage fra arbejdet med den nye fjordforbindelse ved Frederikssund

Luk video

 

Praktisk information om 'Åben-byggeplads'

Hvor: Søndag den 23. september i tidsrummet 10-15.

Hvornår: Marbækvej 56, 3600 Frederikssund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik