Fjender sidder på samme anklagebænk i spektakulær skudsag

Bandefolk blev klædt af og filmet, men hævnen endte i en voldsom skududveksling. Mandag sidder fjenderne sammen på anklagebænken.

Retten indleder mandag den spektakulære sag om drab og drabsforsøg på Peter Bangs Vej sidste år, hvor bandefolk tørnede sammen i et stort skuddrama. 

Her mener Politiet, at mindst 15 skud blev affyret fra mindst tre forskellige våben.

Man vurderer, at to af de tre våben kan knyttes til banden Black Jackets, mens det sidste våben tilhører en mand fra rockergruppen Gremium. 

Opgøret skulle være kulminationen på længere tids stridigheder mellem de to grupperinger, og sammenstødet resulterede i drabet på den kun 23-årige familiefar Omid Mawlod. 

Tog nøgenbilleder af sin fjende

Sagen er den, at Black Jackets angiveligt stod bag en række skyderier mod Gremium-klubben, og rockerne besluttede derfor at statuere et eksempel.

Man lokkede folkene fra Black Jackets i en fælde ved at bestille kokain hos dem. Det lykkedes at skaffe deres nummer, og 27. maj, da pusherne troede, de skulle sælge kokain til en kunde, mødte en gruppe Gremium-folk op i stedet. 

De stjal så telefoner, narko og tøj. 

Derefter blev de nøgne mænd fotograferet og filmet i en kælder, inden gerningsmændene fra Gremium stak af med bilen, der samme nat blev brændt af på Amager Strandvej, skriver Ritzau.

Dræbte skulle have befundet sig i denne bil, da han bliver ramt i siden.
Dræbte skulle have befundet sig i denne bil, da han bliver ramt i siden.
Foto: localeyes.dk

Se flere billeder på Localeyes.dk.

Drab og drabsforsøg med køretøj

Black Jackets skulle angiveligt have ønsket hævn for denne ydmygelse, da de finder Gremiums folk på Peter Bangs Vej den 16. juni 2016. 

Hævnen går dog galt, da skudene begynder at flyve. Og i dag sidder en 30-årig man med relation til Gremium på anklagebænken sigtet for drab på Omid Mawlod. 

I følge anklageskriftet er den 30-årige ligeledes sigtet for drabsforsøg, fordi han skulle have kørt efter fjenderne i et forsøg på at køre dem ihjel. 

På Jens Jessens Vej rammer han én af folkene fra Black Jackets, der ender på motorhjelmen. Bilen kører ind i et cykelstativ og forfølgelsen må opgives. 

Peter Bangs Vej og Jens Jessens Vej udgjorde scenerne i et sandt drama en sen sommeraften i 2016.
Peter Bangs Vej og Jens Jessens Vej udgjorde scenerne i et sandt drama en sen sommeraften i 2016.
Foto: Google maps

Én af de sigtede er flygtet 

Når straffesagen indledes mandag sidder - udover den 30-årige - også to af fjenderne på anklagebænken. 

Det drejer sig om en 22-årig mand og en kun 17-årig teenager, der er tiltalt for at have forsøgt at dræbe fire fra den anden side, da der blev skudt frem og tilbage. 

De er ligeledes alle tiltalt for besiddelse af ulovlige skydevåben, men alle tre mænd nægter sig skyldige. 

Den 22-årige ventes ikke at mø 

de op i retten. Han er på flugt og efterlyst. Han menes at opholde sig i Pakistan.

Kort nyt fra den 29. juni 2016. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik