Fixerum redder 30 narkomaner fra overdosis

Personerne, som tager stoffer i fixerummet på Vesterbro, er overvåget af sundhedspersonale, og det redder liv.

34.000 gange har en narkoman stukket sig med en kanyle og sprøjtet narkotika ind i blodet. 30 gange er det gået galt for de ellers rutinerede stikkere - hver gang er et dødsfald som følge af en overdosis blevet afværget.

Sådan er situationen i fixerummet ved Halmtorvet i København, hvor brugerne er overvåget. Det giver øget sikkerhed og tryghed, skriver metroXpress.

- Vi kan nå at gribe ind, når en bruger får en overdosis, siger Rasmus Koberg Christiansen, leder af det såkaldte Stofindtagelsesrum, der har eksisteret siden efteråret.

- Vi har den modgift hernede, som lægeambulancen også har, så derfor har vi ikke samme behov for at tilkalde ambulance som før, tilføjer han ifølge metroXpress.

Professor Mads Uffe Pedersen fra Center for Rusmiddelforskning peger på, at de gode erfaringer fra København bør give stof til eftertanke i andre dele af landet.

- Det er et godt argument for at udvide fixerumsidéen, så der kommer flere rum rundt i København og for så vidt også i resten af landet, siger han til metroXpress.

Socialborgmester i Københavns Kommune, Mikkel Warming (EL), tager også tallene som et tegn på, at fixerummene skal udbredes.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik