Fixelancen: Nul døde efter 500.000 fix

500.000 fix. 350 overdoser. 0 døde. Det er status på det mobile fixerum, Fixelancen, efter fire år.

På fire år har en halv million stofbrugere fixet i et af de mobile fixerum i København, Odense og Aarhus. I den tid har 350 stofbrugere taget en overdosis i de såkaldte fixelancer, men ingen har mistet livet.

Det oplyser social iværksætter Michael Lodberg Olsen i en pressemeddelelse.

Han kørte sammen med komiker Frank Hvam og en gruppe frivillige den første fixelance på gaden på Vesterbro d. 12. september 2011.

Målet var at skabe værdige forhold for bydelens socialt udsatte stofbrugere, og samtidig nedsætte dødeligheden og fjerne efterladte kanyler fra legepladser og baggårde.

Michael Lodberg Olsen mener, at historien om fixelancen både er en succeshistorie for stofbrugerne og for foreningsdanmark.

- Fixelancerne skaber mere tryghed og sundhed for stofbrugerne. Det er også en stærk historie om foreningsdanmark. Fixelancerne kommer fra frivillige kræfter og ikke fra den offentlige sektor. Danmark er udviklet af civilsamfundet, siger Michael Lodberg Olsen til TV 2 Lorry.

Han mener, det er farligt at overlade ansvaret for samfundet til den offentlige sektor.

- Hvis naboens barn skriger lidt meget, tænker man, at der nok kommer en sundhedsplejerske fra kommunen, men det er farligt ikke at gøre noget selv. Man skal have interesse for hinanden, ellers bliver det et koldt samfund. Det handler om et medansvar for samfundet, siger Michael Lodberg Olsen til TV 2 Lorry.

Fixelancen blev kåret som Årets Innovative Projekt i 2012. Nationalmuseet har optaget den første Fixelance i sin permanente samling.

I forbindelse med fireårsdagen er der lanceret en dokumentar om fixelance-projektet. Den kan du ser her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik