Fiskeforsker jubler: Har fundet søhestens fætter

Vild begejstring. Studerende fangede sjælden krumsnudede næbsnog i Øresund. Begejstret forsker troede ellers den var uddød.

- Jeg begyndte at hoppe af bare begejstring, da en af de studerende pludselig rakte fisken til mig, siger lektor Peter Rask Møller fra Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet .

I mange har fiskeforskeren nærsnorklet de danske havbunde, uden at finde søhestens nære slægtning, den krumsnudede næbsnog.

- Vi var begyndt at tro, at arten var uddød i Danmark, fortæller Peter Rask Møller til Videnskab.dk

Men en flok studerende på forskningsskibet Ophelia, fik på lykkeligvis en krumsnudede næbsnog i nettet i Ørestund. På 13 meters dybde.

- Jeg er stadig vildt begejstret for, at vi har fundet en krumsnudet næbsnog, for det er en meget sjælden fisk - det er bare ikke helt så sensationelt, som jeg først troede. Men vi er naturligvis glade for, at den stadig er her hos os i de danske farvande, fortæller Peter Rask Møller.

Den lille sjældne fisk ligger nu ganske død i en fryser og venter på at komme i sprit og glas.

- Vi skal jo sikre det videre materiale, så vi vurderede at den måtte lade livet. Det var det rigtig denne gang, fortæller Peter Rask Møller til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik