First-konkurs kan klemme Sverige-pendlere

De folk, der pendler over Øresund, er usikre på fremtiden, hvis kriseramte DSBFirst går konkurs.

Ender det kriseramte DSBFirst med at dreje nøglen om, vil moderselskabet, DSB, træde til med assistance til de mange passagerer, der dagligt benytter sig af Kystbanen.
Det har transportminister Hans Christian Schmidt (V) forsikret.

Problemet er blot, at den garanti kun gælder for den danske del af Øresundstrafikken. Det betyder en usikker fremtid for de mange mennesker, der i dag kører i DSBFirst-tog mellem Sverige og Danmark.
- Det er meget frustrerende. Hvad skal man svare alle de stakkels mennesker, som ikke ved, om de er købt eller solgt, siger Michael Randropp, der er formand for pendlerklubben på Kystbanen.

Han fortæller, at han tog kontakt til den svenske transportminister for omkring to uger i håb om en afklaring. Efter at have rykket for et svar regner Michael Randropp med at høre fra den svenske minister fredag.
- Processen skal skubbes i gang nu, siger Michael Randropp om det scenarium, at en række undersøgelser viser, at DSB's datterselskab ikke klarer skærerne.
Undersøgelserne ventes at ligge klar om tre måneder.
 
Skulle disse omvendt konkludere, at DSBFirst kan undgå en konkurs, har selskabets direktør, Karsten Røn Andersen, lovet pendlerne, at der ikke bliver skåret i serviceniveauet på Øresundstrafikken.
Michael Randropp tager dog intet for givet:
- Jeg er ikke så tryg, at jeg kan finde på at lukke øjnene. Vi fortsætter det benhårde arbejde, som har stået på de sidste to og et halvt år, for at få tingene leveret, siger han.
Hos DSBFirst forsikrer Karsten Røn Andersen, at selskabet "fortsat (vil) arbejde hårdt for at sikre passagerne den højest mulige service".
- Derudover vil DSBFirst og DSB samarbejde med transportmyndighederne om at finde frem til en holdbar model for trafikken på Kystbanen og den svenske side af Øresund, udtaler han i en pressemeddelelse.

Torsdag har DSB meddelt, at det koster 725 millioner kroner at rydde op i det økonomiske rod hos DSBFirst.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik