Fire virksomheder får fornem hæder i København

Københavns Erhvervspris 2018 er blevet uddelt, og her vandt bycykler, lektiehjælp og integrationsfremme blandt andet.

Fire københavnske virksomheder har onsdag modtaget Københavns Erhvervspris.

Prisen uddeles til virksomheder, der på hver sin måde bidrager til væksten i hovedstaden indenfor de forskellige kategorier 'attraktiv by', 'innovation', 'iværksætteri' og 'miljømæssigt og socialt ansvar'.

- Stort tillykke til årets vindere af Københavns Erhvervspris 2018 - og titlen som byens bedste virksomheder. I formår at skabe vækst, flere arbejdspladser og grønne løsninger til København og går dermed foran som rollemodeller på fornemste vis, sagde overborgmester Frank Jensen, soc.dem., ved overækkelsen, der fandt sted på Københavns Rådhus.

De fire virksomheder er udpeget som vindere af medlemmer af Københavns Erhvervsråd. Udvælgelsen er sket efter nomineringen af 20 virksomheder i hovedstaden. 

Vinderne blev cykeludlejningsvirksomheden Copenhagen Bicycles ApS, formidleren af lektiehjælp MentorDanmark, iværksætter-virksomheden LifeX samt BC Hospitality Group, der gør en stor indsats for at fremme integration.

Særligt BC Hospitality Group blev fremhævet i talerækken. Her roste Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard virksomheden, hvis størrelse som aktør på integrationsområdet i København, er noget specielt. 

- Det glæder mig, at det er en stor virksomhed, der vinder Københavns Erhvervspris for at tage socialt ansvar. Mange små og mellemstore virksomheder yder en stor indsats for at skabe mangfoldighed på arbejdspladsen, men det er vigtigt, at vi også får de store virksomheder med ombord, siger Venstreborgmesteren og tilføjer:

- Københavns store virksomheder kan gøre en kæmpe forskel, når det gælder den nødvendige vej til god integration, nemlig et job at stå op til hver dag. Og så må jeg igen bifalde, at vi i år for første gang har uddelt en pris for iværksætteri, som er et af Københavns mest positive kendetegn fyldt med knaldgode ideer og vækst.

Copenhagen Bicycles aps

I kategorien 'attraktiv by' vandt Copenhagen Bicycles ApS, der har gået foran for at skabe bæredygtig tursime i København. Med 2.500 cykler leverer firmaet cykeludlejningsservice til 30 procent af de københavnske hoteller.

MentorDanmark

MentorDanmark vandt erhvervsprisen i kategorien 'innovation' for at være til at løse en central opgave med at formidle lektiehjælp til mere end 20.000 familier i Danmark. 

"MentorDanmark løser et akut problem og gør en vigtig indsats for København og hjælper næste generation på vej med både faglige og sociale kompetencer", skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Lifex

Virksomheden LifeX er et professionelt drevet bofællesskab for internationale talenter, og vandt i kategorien 'iværksætteri'. De tænker i nye baner og løser det stigende boligproblem, som er i mange storbyer.
Derudover er de et socialt netværk, der også hjælper me dbåde indrejse og bolig til udenlandske medarbejdere, som havner i København. Siden opstarten i en enkelt lejlighed den 1. maj 2017 har de nu otte lejemål i København og mere end 60 medlemmer fordelt på over 20 nationaliteter.
Lige nu er LifeX ved at starte op i Berlin, mens de undersøger mulighederne for opstart i Stockholm og Amsterdam.

BC Hospitality Group

I kategorien 'miljøansvar, CSR og socialøkonomiske virksomheder' vandt BC Hospitality Group, der er en af Danmarks største virksomheder indenfor hoteller, konferencer og messer. De vandt, fordi de har sat en høj standard i forhold til blandt andet integration i virksomheden, som andre virksomheder kan lade sig inspirere af.

I dag har BC Hospitality Group 79 forskellige nationaliteter på lønningslisten, hvilket har skabt en mangfoldig og inkluderende arbejdsplads.

Gennem projektet "Vejen til Job" fik 29 flygtninge kon kontanthjælpsmodtagere en tremåneders praktikplads. Efterfølgende blev 12 af de 29 ansat.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik