Fire uopklarede drab i København: Mordere fortsat på fri fod

Fire drab begået mellem oktober og marts i områder belastet med bandeproblemer står fortsat uopklarede hen. Politiet efterforsker stadig sagerne.

Fire voldsomme drab har sendt efterforskerne i Københavns Politi på en svær opgave.

Gerningsmænd bag fire forskellige skuddrab begået i København mellem slutningen af oktober sidste år og 15. marts er fortsat på fri fod.

Det skriver Ekstra Bladet.

Af de fire drab er to direkte relateret til bandekonflikten, et tredje begået i bandemiljøet dog med ukendt motiv, mens det fjerde drab blev begået på en 16-årig dreng på vej hjem fra fodbold.

- Sagerne bliver aktivt efterforsket, men vi har endnu ikke sigtet nogen, siger Torben Svarrer, der er chef for Afdelingen for Organiseret Kriminalitet ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Til avisen forklarer Torben Svarrer, at det især i drabssager begået i bandemiljøer er besværligt at efterforske. Det skyldes, at de involverede parter sjældent har lyst til at udtale sig til politiet.

Derfor håber politichefen, at de tekniske spor i stedet vil lede politiet frem til gerningsmændene.

- Drabssager bliver ikke forældet, og så længe der er det mindste at gå efter, bliver vi ved at forfølge det, siger han.

Vi bringer her en oversigt over de fire uopklarede drab:

16-årig blev dræbt på vej hjem fra fodbold med vennerne

Servet Abdija på 16 år var om aftenen den 16. oktober på vej hjem til sine forældre på Ragnhildgade efter at have spillet fodbold sammen med sine venner. 

Han bliver skudt seks gange få meter fra sit hjem. Politiet betegner sagen som en likvidering og formoder, at der er tale om flere gerningsmænd.

Politiet har fået over 200 henvendelser i sagen, men har endnu ikke fastslået et motiv.

Til Ekstra Bladet siger Hans Erik Raben, at man fortsat er optimistiske i forhold til at finde morderne.

Bandeveteran skudt på Tagensvej

Den 31. oktober bliver et højtstående medlem af banden Brothas ramt af skud, idet han forlader AO Hostel på Tagensvej på Nørrebro.

Han rammes af et enkelt skud og dør. To andre personer bliver såret ved samme skudepisode. Manden blev det første dødsoffer i bandekrigen.

Politiet arbejder med et motiv, hvor de formoder, at drabet havde relation til bandekonflikten.

20-årig dræbt i formodet hævnaktion

Natten til den 3. november - få dage efter drabet på Tagensvej - bliver en 20-årig mand ramt af skud, idet han kommer kørende i sin bil på Åkandevej i Brønshøj-bydelen Tingbjerg.

Manden bliver fatalt kvæstet af skuddene og dør dagen efter.

Politiet formoder, at der er tale om en hævnaktion for drabet på Brothas-medlemmet få dage tidligere, da den dræbte har familie, der er tilknyttet banden Loyal To Familia.

Skudepisode i Valbyparken dræber LTF-medlem

Om morgenen den 15. marts bliver en 24-årig mand fundet død i den nordvestlige ende af Valbyparken af en hundelufter. Han er blevet ramt af 11 skud.

Manden er medlem af banden Loyal To Familia, og har tidligere kæmpet i den syriske borgerkrig mod Islamisk Stat på kurdernes side.

Politiet har endnu ikke offentliggjort, hvilket motiv de arbejder ud fra.

Nyhedsindslag fra den 15. marts, hvor TV 2 Lorry dækkede sagen.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik