Fire unge dømt for forsøg på at tilslutte sig IS

Fire personer er ved Retten i Glostrup dømt for forsøg på at tilslutte sig Islamisk Stat i Syrien. To af dem mister deres danske statsborgerskab.

To mænd og to kvinder er i dag blevet dømt for i marts 2017 at have forsøgt at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. 

Ingen af dem nåede dog frem. Tre af dem blev anholdt i Tyrkiet, mens den fjerde fik frataget sit pas af sine forældre i Danmark.

Frataget dansk statsborgerskab

De fire dømte i sagen er alle unge mennesker. Der er tale om en mand på 21 år, en mand på 19 år, en kvinde på 22 år og en kvinde på 18 år.

De blev hver især idømt tre års fængsel.

Den 21-årige og den 19-årige mand fik derudover begge frataget deres danske statsborgerskab og blev udvist af Danmark for bestandigt.

Den 22-årige kvinde blev også udvist af Danmark for bestandigt, og dermed fik kun den 18-årige kvinde lov til at blive i Danmark, hvor hun er statsborger. Det var hende, der fik frataget passet af sine forældre i Danmark.  

- Retten har fulgt anklagemyndighedens strafpåstande, og jeg er derfor naturligvis meget tilfreds med dommen, som understreger alvoren af at forsøge at tilslutte sig en terrororganisation, siger specialanklager Bo Bjerregaard.

De fire unge ankede alle dommen til landsretten. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik