Fire mænd tiltalt for terror

Der er nu rejst tiltale for terror mod fire mænd for at hjælpe i forbindelse med drabet ved synagogen i København i februar sidste år.

De fire mænd, der menes at have medvirket til de drab og drabsforsøg, som Omar el-Hussein begik i København i februar sidste år, er nu blevet tiltalt for medvirken til terror.

Omar el-Hussein dræbte først filmmanden Finn Nørgaard ved et debatmøde i Krudttønden 14. februar. Dernæst skød og dræbte han ved synagogen i Krystalgade vagten Dan Uzan.

Ved begge tilfælde blev politifolk forsøgt dræbt, mener anklagemyndigheden. Men tiltalen mod de fire drejer sig udelukkende om angrebet ved synagogen.

Omar el-Husseins forbrydelser

* Lørdag 14. februar 2015 klokken 15.33 angreb Omar Abdel Hamid el-Hussein et debatarrangement om ytringsfrihed i Krudttønden i København. Han affyrede 28 skud med et M95-gevær.

* Den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt af skud i brystet, og fire betjente blev såret.
     
* Umiddelbart efter skød Omar Abdel Hamid el-Hussein med sit våben ind gennem glasdøren til kulturhusets café, hvorefter han flygtede til fods.
     
* Natten til søndag skød og dræbte Omar Abdel Hamid el-Hussein den 37-årige vagt Dan Uzan ved synagogen i det indre København. Samtidig affyrede han skud mod to politifolk på stedet.
     
* Tidligt næste morgen blev el-Hussein dræbt i en skudveksling med betjente fra Aktionsstyrken fra PET.
     
Kilder: Politiet / Ritzau

Ifølge anklagemyndigheden er der ikke beviser for, at de fire medvirkede til skyderiet ved Krudttønden. Kun synagogen er taget med i anklageskriftet.

 - Det er, mener vi, terror i den forstand, at der blev begået drab på vagten og drabsforsøg mod de to polititjenestemænd, der blev skudt imod, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

 De fire tiltalte har blandt andet hjulpet Omar el-Hussein med at skaffe ammunition og en computer. Det oplyser justitsminister Søren Pind (V) til Ritzau.

- De fire er blevet tiltalt, fordi anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at personerne blandt andet har udleveret ammunition samt stillet en computer til rådighed til at finde flere mål. Det vil altså sige synagogen efter angrebet på Krudttønden, siger justitsministeren.

De fire personer har indtil nu været sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg.

De tiltalte er 20, 23, 26 og 31 år gamle og nægter sig alle skyldige. En femte, en 19-årig mand, blev 21. januar løsladt efter at have været varetægtsfængslet i næsten 11 måneder.

Den 19-årige er stadig sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg ved angrebene 14. og 15. februar sidste år.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik