Fire mænd fængslet for at tømme hæveautomat for 608.000 kr.

Ved hjælp af en elektronisk boks lykkedes det ifølge politiet fire mænd at tømme en hæveautomat for penge.

Fire mænd er mandag i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i knap fire uger, sigtet for databedrageri.

Tidligt om morgenen 23. september lykkedes det ifølge politiet de fire mænd at tømme en hæveautomat på Amagerbrogade for 608.000 kroner.

Ifølge sigtelsen skar de et hul i hæveautomatens front, så de fik adgang til elektronikken og ledningsnettet i automaten.

Med en elektronisk boks, som de koblede til automaten, lykkedes det dem derefter at tømme automaten for kontanter. Ifølge sigtelsen fik den ene af mændene hele vejen igennem instruktioner af en ukendt gerningsmand over telefonen.

Anholdt i København

De fire mænd blev søndag anholdt i København. Ekstra Bladet skriver, at politiet i forbindelse med anholdelsen fandt 960.000 kroner i deres udlejningsbil.

Ifølge eb.dk mistænker politiet dem også for at stå bag to lignende kup siden 31. august. De skulle være sket i Sønderjylland og i Nordjylland, hvor det lykkedes dem at få udbetalt 500.000 og 316.000 kroner.

Det giver et samlet udbytte på 1.424.000 kroner.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har ifølge eb.dk tidligere advaret om metoden, som er brugt i Rusland og rundt om i Europa.

Tog 20 minutter

Ved at bore et hul i automaten og koble sig til computeren, der styrer udbetalingerne, kan hackerne ifølge Kaspersky nemt få udbetalt penge.

Hele operationen har typisk taget cirka 20 minutter. Metoden er kendt fra udlandet, men så vidt vides er det første gang, den er brugt i Danmark. Den kriminelle metode er kendt som "black box" metoden, skriver Ekstra Bladet.

I mandagens grundlovsforhør var de fire mænd dog kun sigtet for forholdet på Amagerbrogade. De nægtede sig skyldige, men ville i øvrigt ikke udtale sig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik