Fire døde i tragisk arbejdsuge

Tirsdag, onsdag og torsdag var tragiske døgn, når det gælder ulykker i forbindelse med arbejde. De tre døgn kostede livet for en chauffør, en stilladsarbejder og to mænd, der fældede træer. Det skriver Fagbladet 3F.

De fire ulykker betyder, at 2013 starter mere hidsigt end 2012. I januar 2012 skete to dødsfald i forbindelse med arbejde.

Til gengæld oplyser Arbejdstilsynet, at arbejdsulykker kostede fire liv i februar 2012.

Dermed kan uge fire i 2013 ende med at fylde meget i Arbejdstilsynets triste opgørelse, som tæller arbejdsulykker, der koster liv. Det er endnu usikkert, om alle de fire ulykker skal med i den officielle statistik. Men Arbejdstilsynet er med i undersøgelserne af alle ulykkerne.

De fire dræbte i 2013 kommer fra de brancher, der normalt topper listen over dødsulykker: Byggeri, transport samt landbrug og skovbrug. De er traditionelt farlige brancher, der indebærer en større risiko for, at ansatte rammes af en alvorlig arbejdsulykke.

I 2012 bød landbruget på mange dødsulykker. Videncenter for Landbrug i Skejby ved Aarhus vurderede i december, at krisen kan være en del af forklaringen. Landbruget blev ramt af 15 dødsulykker i 2012. Det er lige så mange som i 2006.

Også byggeriet bød også på en særlig statistik. Her skete otte dødsulykker i 2012. Fire af dem ramte polakker, der var på arbejde i Danmark. Det oplyser Licitationen - Byggeriets Dagblad.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik