Fire bandemedlemmer dømmes for drabsforsøg i bageri

Fire mænd er idømt mellem syv og ni års fængsel for drabsforsøg i Alis Bageri i København i 2011.

Fire bandemedlemmer er mandag i Københavns Byret idømt straffe på mellem syv og ni år for et drabsforsøg i Alis Bageri på Nørrebro.

To af de dømte fik otte år, og de to andre altså henholdsvis syv og ni års fængsel. To af de dømte blev også idømt betinget udvisning fra Danmark.

Optagelser fra overvågningskameraer har været det tungeste bevis i sagen. Optagelserne har vist de tiltaltes adfærd minutterne op til drabsforsøget på en 26-årig mand i Ali's Bageri den 5. juli 2011.

Det ses tydeligt, at manden først bliver konfronteret uden for bageriet, hvor den ene af de tiltalte nikker ham en skalle, der flækker hans øjenbryn. Det får manden til at flygte ind i bageriet og ringe til politiet.

Opkaldet var panisk og desperat.

- Hvor bliver de pansere af mand?! De står derude med pistoler! Jeg vil have en patruljevogn herud nu. Det er en fucking bande. Jeg er blevet truet på livet!, råber han i telefonen.

Da politiet ankommer til Ali's Bageri, er den 26-årige mand allerede overfaldet og ligger blødende på gulvet. Han er stukket i venstre side under brystet og ramt af skud flere gange i benene.

Kun to af de tiltalte var ifølge videoovervågningen med til at udføre overfaldet rent fysisk, mens de andre menes at have været medvirkende.

Alle fire har under sagen nægtet sig skyldige. De er i alderen 23-30 år og knyttes til indvandrerbanden Brothas, der holder til omkring Mjølnerparken.

Københavns Politi mener, at drabsforsøget har rod i Brothas' konflikt med Blågårds Plads-gruppen, der ligeledes er en indvandrerbande på Nørrebro.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik