Firbenede frivillige til eksamen på plejehjem

39 hunde og deres ejere skal i dag til optagelsesprøve på Plejecenter Skanselyet i Hillerød. Der skal nemlig findes flere firbenede besøgsvenner.

Beboere på ældrehjem og i plejeboliger i hovedstadsområdet kan godt begynde at glæde sig til endnu flere besøgshunde.

I dag har der nemlig været optagelsesprøve for de firbenede på Plejecenter Skanselyet i Hillerød. 

Interessen er stor

TrygFonden Besøgshunde er Danmarks største korps af besøgshunde.

Næsten 700 hunde og deres ejere besøger udfordrede og sårbare mennesker i Danmark.

For at sikre at både hund og ejer er egnede til at være en del af besøgshundekorpset, skal de vurderes ved en optagelsesprøve.

- Interessen for at blive besøgshund er stor, og vi er rigtig glade for, at så mange hundeejere vil bruge deres fritid sammen med deres hunde på at give sårbare mennesker gode oplevelser. Det er fantastisk at overvære, hvordan en hund på et øjeblik kan skabe kontakt til et sårbart menneske. Hunde kan nemlig noget, som vi mennesker ikke kan. Og en hund er en taknemmelig besøgsven for bl.a. demensramte, fordi den ikke stiller krav til fx sprog, siger Galina Plesner, der er projektleder og adfærdsbiolog i TrygFonden.

Besøgshunde bliver testet

Optagelselsprøven foregår på et plejehjem, for at hund og ejer kan blive testet i et miljø, der ligner det, som besøgene vil foregå i.

Hundenes fysik bliver undersøgt af en dyrlæge og to hundeadfærdskonsulenterne laver også en vurdering af dem. 

Erfaringerne viser, at mellem 60 og 70 procent af de hunde, der kommer til optagelsesprøve, bliver godkendt.

- Det er vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere. Det er ikke ligegyldigt, hvem vi sender ud. Vi inviterer jo hundene hjem til mennesker, der er sårbare, så vi skal sikre os, at vi har gjort alt, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for alle parter. Herunder er det vigtigt at mindske de risici, der måtte være for for eksempel smitte, lyder det fra Galina Plesner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik