Fintællingen er i fuld gang: 600 tæller københavnernes stemmer

Flere hundrede medarbejdere er samlet for den vigtige fintælling af stemmer ovenpå onsdagens folketingsvalg.

Dagen derpå skal der fintælles stemmer til den helt store guldmedalje for at sikre det mest nøjagtige valgresultat overhovedet.

Stemmer fra 53 forskellige valgsteder i København ligger torsdag morgen placeret i store bunker på adskillige borde i Svanemøllehallen på Østerbro.

På stedet er Thomas Jakobsen. Han er manden med ansvaret for at stemmerne bliver talt rigtig op i Københavns mange valgkredse:

- De kommunale medarbejdere er gået i gang med at lægge alle stemmerne, der er kommet ind i nat, ud på bordene. De tjekker alt er, som det skal være. De tjekker også efter ugyldige stemmer, og når de øvrige medarbejdere kommer, så er de klar til at tælle, fortæller Thomas Jakobsen til TV 2 Lorry. 

Fakta på fintælling i Svanemøllehallen

Tællere: 578 personer
Borde: 53 stk.
Flyttekasser: 5-600 stk.
Tidsrum for optælling: Kl. 8- luk

Omkring 600 kommunale medarbejdere mødte ind kl 8:00 for at tælle de hundredetusindvis af stemmer, som blev afgivet onsdag. Og der er en del at tælle.

Over 350.000 stemmer skal sorteres og tælles, og det gør de på den gamle måde – uden hjælpemidler. Det forventes, at alle de personlige stemmer vil være talt op engang i eftermiddag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik