Finn Rudaizky ny DF-kandidat i Helsingør

I aften vælger Dansk Folkeparti i Helsingør Kredsen ny folketingskandidat. Partiets siddende folketingsmedlem valgt i Helsingør-kredsen, Marlene Hapsøe, skifter - som hun udtrykker det - »til den mere sikre Hillerød-kreds«, og i stedet overtager den tidligere socialdemokrat, Finn Rudaizky, opstillingen i Helsingør, skriver Helsingør Dagblad.

- Jeg har fået en henvendelse fra bestyrelsen i den større Hillerød Kreds om at stille op dér, og det har jeg sagt ja-tak til, siger Marlene Hapsøe.
- Og der er ingen andre kandidater på opstillingsmødet den 10. april, tilføjer hun.
Til den tid er der heller ingen vej tilbage til kandidatposten i Helsingør. Den vil være overtaget af Finne Rudaizky.
Efter at have repræsenteret Socialdemokratiet næsten 12 år i Borgerrepræsentationen i København, blev Rudaizky løsgænger i 2005, og i 2008 meldte han sig ind i Dansk Folkeparti.
Ved kommunalvalget her i november 2009 blev han genvalgt til Borgerrepræsentationen som opstillet for Dansk Folkeparti.
- Jeg har fået en opfordring til at blive folketingskandidat fra kredsbestyrelsen i Helsingør, og den har jeg taget imod, siger Finn Rudaisky til Helsingør Dagblad.
- Nu kan jeg jo ikke godt kommentere på posten som folketingskandidat før, jeg er blevet valgt, så det vil jeg vente med til efter opstillingsmødet.
Valget til folketingskandidat er dog helt sikkert.
Rudaizky møder nemlig ingen udfordrere på opstillingsmødet på Espergærde Bibliotek i aften.
Så megen medlemsindflydelse er der heller ikke lukket op for i Dansk Folkeparti, at medlemmerne kan foreslå deres egne kandidater til partiets politiske hverv.
Det er dog noget nyt, at topledelsen omkring Pia Kjærsgaard lader lokalafdelingerne få en smule indflydelse på, hvem de får opstillet som deres folketingskandidat.
Hidtil har partiet udpeget kandidaterne til landets storkredse, og så har partiets medlemmer i hele storkredsen kunnet stemme på i hvilken rækkefølge, kandidaterne skulle stå på stemmesedlen.
I Nordsjælland Storkreds er der fem valgkredse og dermed fem kandidater for hvert parti.
I Dansk Folkeparti har det været sådan, at den af Hovedbestyrelsens fem udpegede kandidater, der fik flest stemmer ved partiets opstillings-afstemning, kunne vælge valgkreds som den første, den der fik næstflest stemmer kunne vælge som nummer to, og så videre.
Nu skal hver valgkreds til at finde sin egen kandidat.
Men dermed er der ikke givet los på medlemsdemokratiet i Dansk Folkeparti.
Partisekretær Poul Lindholm Nielsen fornægter ikke, at Pia Kjærsgaard og hendes nærmeste i hovedbestyrelsen har benyttet sig af topstyring for at holde de værste landsbytosser fra at repræsentere partiet.
Og partiledelsen slipper bestemt ikke taget i sine lokalafdelinger, erkender han.
- Når vi nåede 10.000 medlemmer, og det gjorde vi sidste år, skulle vi lægge valget af kandidater ud mere decentralt.
- Det sker nu, men det er stadig sådan, at hovedbestyrelsen skal godkende ansøgerne til kandidatposterne, inden de bliver lagt ind på vores kandidatbase, og her kan lokalafdelingerne så søge efter en kandidat, forklarer partisekretæren.
Hvor det altså hidtil har været hovedbestyrelsen, der har udpeget kandidaterne til hver storkreds, og kandidaterne derefter har kunnet vælge, hvilken valgkreds i storkredsen de ville have, er det nu partiforeningen i hver storkreds, der kan finde deres kandidat, men vedkommende skal findes blandt hovedbestyrelsens forhåndsgodkendte på kandidatbasen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik