Fingeraftryk kan fælde tiltalt røverbagmand

En 36-årig serber står tiltalt for at være bagmanden bag tre røverier med forbindelser til international bande

Et fingeraftryk fundet på en mukkert, der blev brugt ved et røveri mod en guldsmed i København kan være med til at fælde en 36-årig serber som bagmanden bag røveriet.

Det kom frem, da anklageren Trine Sorgenfri torsdag fremlagde sagen

mod manden foran et nævningeting i Københavns Byret.

Her står han tiltalt for at være manden bag tre grove røverier på to uger mod guldsmede i København med et samlet udbytte på omkring 12 millioner kroner.

Fingeraftryk fundet på mukkert

Ifølge anklagemyndigheden deltog den 36-årige ikke selv i røverierne, der blev begået af forskellige mænd. Seks andre mænd er allerede dømt for at have deltaget i røverierne, en tredje er efterlyst, og en fjerde gerningsmand er det ikke lykkedes politiet at identificere.

I forbindelse med det første røveri mod Juveler Klarlund på Vesterbrogade fandt politiet den 36-åriges fingeraftryk på en mukkert, der blev brugt under røveriet.

Derefter blev han efterlyst internationalt sammen med en anden serber, og i efteråret 2011 blev de de to mænd anholdt i Holland.

Tiltalte nægter sig skyldig

Efter en længere forhandling med de hollandske myndigheder rejste danske betjente i april sidste år ned for at hente de to mænd. Men ved en fejl havde hollænderne løsladt den anden mand, som stadig er efterlyst.

Den høje mand med langt, brunt hår og fuldskæg, nægter sig skyldig i samtlige anklager og lytter i retten med udtryksløst ansigt til tolkens oversættelse af anklagerens fremlæggelse af sagens beviser.

Menes tilknyttet berygtet serbisk røverbande

Men ifølge politiet er den 36-årige mand ikke hvem som helst.

Han menes at være lederen af 20 håndlangere, der er tilknyttet en berygtet serbisk røverbande, der består af soldater fra Balkan, som siden slutningen af 1990'erne har røvet over 120 juvelerbutikker med et samlet udbytte på ikke mindre en 1,2 milliarder kroner.

I Interpol går banden, der menes at have op mod 200 medlemmer, under navnet Den Lyserøde Panter - et navn, som britisk politi gav den i 2003.

Navnet fik banden, da politiet i en dåse ansigtscreme fandt en diamant, som stammede fra et røveri, der kopierede et røveri i filmen "Den Lyserøde Panter".

HER ER RØVERIERNE DEN 36-ÅRIGE MISTÆNKES FOR

* Den 18. februar 2011 trængte fire mænd ind hos Juveler Klarlund på Vesterbrogade i København, hvor personalet blev holdt op med en pistol, mens røverne smadrede udstillingsmontrene med en økse og en mukkert og forsvandt med ure og smykker til en værdi af 4.720.305 kroner. To af de fire er dømt for røveriet, som den 36-årige er tiltalt for at have planlagt.

* Den 23. februar 2011 kom to mænd ind hos Juveler Edmond Arnold i Skoubogade, hvor de sprøjtede peberspray i ansigtet på personalet. Derefter smadrede de montrerne med en økse og en mukkert og tømte dem for ure og smykker til en værdi af 1.414.224 kroner. De to røvere er allerede dømt. Den 36-årige er tiltalt for at have planlagt røveriet og stjålet flugtbilen på Frederiksberg.

* Den 3. marts 2011 blev personalet hos Juveler Hvelplund i Østergade truet med pistol af fire mænd, som derefter smadrede montrerne med en økse og en mukkert. Her blev udbyttet ure og smykker til en værdi af 6.783.635 kroner. Tre af de fire røvere er dømt, mens den 36-årige er tiltalt for at have planlagt det.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik