Finanslovsudspil sender ekstra million til nationalparkerne

Regeringen foreslår at afsætte 5,5 millioner kroner ekstra på næste års finanslov til landets nationalparker. Det vækker jubel hos de to nationalparker i TV 2 Lorrys område.

Nationalparkerne Kongernes Nordsjælland og Skjoldungernes Land kan formentlig se frem til 1,1 millioner kroner ekstra i budgettet fra næste år.

Regeringen foreslår nemlig at afsætte 5,5 millioner kroner ekstra på næste års finanslov til landets fem nationalparker.

Pengene skal ifølge TV 2 Lorrys oplysninger deles ligeligt, hvorfor hver park får 1,1 millioner kroner ekstra på budgettet i forhold til de 7,7 millioner kroner, parkerne modtager i dag.

Forslaget vækker glæde i de to nationalparker i TV 2 Lorrys område.

- Det lyder da fantastisk, synes jeg, siger Carl Frederik Bruun, der er formand i Nationalpark Kongernes Nordsjælland, der er den nyeste af de fem nationalparker i landet og blev indviet i maj måned. 

- Det betyder, at vi kan lave nogle flere naturprojekter, når vi engang bliver kørende. Vi er i øjeblikket i gang med at ansætte medarbejdere lave vores nationalparkplan, og en budgetforøgelse på 1,1 millioner vil kunne mærkes markant, siger Carl Frederik Bruun.

Også hos nationalparken Skjoldungernes Land ved Roskilde og Lejre glæder man sig over udsigten til flere penge.

- Jeg synes, det er er spændende og perspektivrigt. Vi kan allerede komme langt med de midler, vi har. Men det her gør, at vi kan løfte større og flere projekter, siger nationalparkchef Anders Bülow.

Han forklarer, at pengene blandt andet kan gå til naturfremmende projekter lig det, nationalparken lavede denne sommer. Her gravede man og anlagde fem vandhuller for at fremme bestanden af frøer.

- Den type projekter håber jeg, vi kan lave flere af i fremtiden, hvis vi får flere penge til rådighed. Vi kan allerede lave meget med de penge, vi har. Men det betyder ikke, at vi ikke kan være endnu mere ambitiøse, siger Anders Bülow. 

Udmeldingen om de flere penge til nationalparkerne sker, mens bidder fra finanslovsudspillet så småt siver ud.

Mandag kom det frem, at regeringens finanslovsudspil også indeholder et forslag om skattefradrag til pendlere over den kommende Kronprinsesse Marys Bro. 

Regeringens finanslovsforslag for 2019 skal fremsættes inden denne uges udgang.

Her indvier dronningen Nationalparken Kongernes Nordsjælland:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik