Festival om psykisk sygdom: Vil bryde tabu med glimt i øjet

I løbet af ugen bliver der sat fokus på psykisk sygdom under festivallen 'Don’t Fear the Weird'.

Fra i dag og frem til fredag bliver der skruet op for lyd og billeder, når Don’t Fear the Weird-filmfestivalen sætter psykisk sygdom på dagsordenen med en række events.

Festivalen foregår i Cinemateket i København, hvor der vil være dramaer, foredrag, rap og nærværende personlige beretninger.

Her kan man blandt andet lytte til Cindy - mor til tre -  som i sit foredrag fortæller om at leve med skizofreni og komme sig igen.

Rapperen Balthasar stiller op med en vekselvirkning mellem rap og personlig fortælling om depression, angst og misbrug, mens stand-up komikeren Elias Ehlers også går tæt på sine egne erfaringer.

Filmklassikere og dokumentarer

Programmet består desuden af filmklassikere, nyere spillefilm og dokumentarer – stærkt ledsaget af oplæg fra filmkendere og psykiatrieksperter.

- Vi vil med et nysgerrigt, humoristisk og kærligt glimt i øjet bryde tabuet omkring psykisk sygdom. For selvom vi i Danmark oplever et stigende fokus på det, så er det stadig ikke noget, vi taler højt om. Også selvom psykisk sygdom berører hver femte af os, nøjagtig ligesom hver femte af os lider af rygproblemer. Hvis der er noget, man kan kalde for vanvittigt, så er det da i virkeligheden, at vi snakker så lidt om det, når nu det er meget udbredt, siger Caroline Osander, der er en af stifterne bag festivalen.

Herunder kan du se festivalens fulde program.

 
 

Om filmfestivalen

Don’t Fear the Weird er et samarbejde mellem PsykInfo i Region Hovedstadens Psykiatri,
Cinemateket og onlinemagasinet Outsideren.

Det er tredje år i træk, at festivalen afholdes. Billetter koster 80 kr. (50 kr. for medlemmer af Cinemateket).

Enkelte visninger og foredrag er gratis eller har en særpris. Pladsreservation og billetter hentes på www.cinemateket.dk.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik