Film med danske stjerner skal lære lærere at redde liv

Ved hjælp af virtual reality-film skal pædagoger og lærere undervise børn i førstehjælp. Tre nye film med danske stjerner skal bruges i undervisningen.

I Østre Anlæg redder Birgitte Hjort Sørensen et barn med kramper, og senere er det Thure Lindhardt, der på Langelinieskolen på Østerbro skal hjælpe et barn i nød. 

I dag bliver der optaget scener til film, der skal hjælpe lærere og pædagoger til at redde børneliv. 

Det er den frivillige organisation Børneliv - Se mit hjerte!, der står bag filmoptagelserne.

Organisationen består af omkring 90 frivillige yngre læger og medicinstuderende, der tager ud i institutioner og skoler og lærer de voksne førstehjælp.

- Vi underviser alle de voksne, der passer vores børn til daglig i at redde liv. Vi kan se, at der er et kæmpe behov for at give lærere den viden, for der er meget få, der ved, hvad de skal gøre, hvis uheldet er ude, siger Morten Schrøder, bestyrelsesformand, Børneliv og fortsætter:

- Vi har især fokus på, hvad de skal gøre, hvis børnene falder om med hjertestop, får noget galt i halsen, slår hovedet alvorligt eller får et akut krampetilfælde. 

Stor opbakning til projektet

Søndag og mandag bliver der optaget tre små film, der skal bruges i undervisningen. 

Thure Lindhardt, Bodil Jørgensen og Birgitte Hjort Sørensen har sagt ja til frivilligt at spille med i filmene. Og professionelle fotografer, sminkører, instruktører og lydfolk hjælper med at få filmene i kassen.

- Der var kæmpe opbakning fra dem alle, det har slet ikke krævet overtalelse at få dem til at hjælpe, siger Morten Schrøder. 

De er i gang med at optage en virtual reality-film, hvor man får briller på og ser verden på en virkelighedstro måde. 

- Her kan lærerne og pædagogerne får en ægte fornemmelse af, hvordan det er at opleve, at et barn falder om med hjertestop, samtidig med, at de er i et trygt læringsmiljø. 

Han håber, det får folk til at turde gøre noget, når de står i situationen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik