Filetknivdrab på ekskæreste giver ti års fængsel til kvinde

En 47-årig mand mistede livet, da hans ekskæreste stak ham i brystet med en kniv i en lejlighed i Fredensborg.

Et langvarigt, turbulent bekendtskab kulminerede, da en 45-årig kvinde stak sin ekskæreste med en køkkenkniv i begyndelsen af april.

Den to år ældre mand døde få dage senere af sine kvæstelser.

Mandag har Retten i Helsingør idømt kvinden, Joy Jacobsen, ti års fængsel for drabet, som fandt sted i Fredensborg, fortæller Ritzau. 

Stemmen var for rolig til selvforsvar

Under retssagen har både den tiltalte og andre vidner forklaret, at manden ofte opførte sig aggressivt og voldeligt, når han var vred og fuld.

Ifølge Joy Jacobsen stak hun manden med en kniv i selvforsvar.

Den forklaring godtog retten imidlertid ikke. Nævningetinget fremhævede blandt andet kvindens rolige stemmeføring og ordvalg, da hun ringede til alarmcentralen efter den voldsomme episode.

Derudover lagde retten vægt på, at hun forklarede på vej til politistationen, at hun var træt af mandens voldelige optræden, når han var fuld.

Nævningetingets vurdering blev understøttet af politiets observationer af kvinden på gerningsstedet. Disse gav indtryk af, at hun stak kniven i manden, fordi hun var sur og følte sig provokeret.

Angiveligt havde hendes ekskæreste givet hende "en flad" og kaldt hende "en fed so" forud for overfaldet. 

Vold og trusler kulminerede i mord

Manden blev stukket med en filetkniv med et 15 centimeter langt blad.

Som udgangspunkt straffes drab med 12 års fængsel. Flere forhold ligger til grund for, at Joy Jacobsen får en mildere straf.

Ifølge retten måtte knivstikkeriet opfattes som en kulmination på et turbulent forhold, hvor manden flere gange udsatte Joy Jacobsen for vold og alvorlige trusler, når han var påvirket af alkohol.

Desuden kontaktede han sin ekskæreste, selv om hun ikke ønskede det.

Det fremhæves i begrundelsen for dommen, at kvinden umiddelbart efter knivstikkeriet tilkaldte hjælp ved at ringe til alarmcentralen. På den måde forsøgte hun altså at genoprette den skade, hun var skyld i.

Efter rettens afgørelse udbad Joy Jacobsen sig betænkningstid, for at overveje om hun vil anke dommen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik