Festivalstoffer er som hasardspil

Overlæge sammenligner det at tage stoffer på festival med at spille hasard, da stofferne ikke kvalitetssikres.

Jo flere hænder stoffer er igennem, og jo flere gange stofferne blandes op og fortyndes, jo sværere er det at vide, hvad det reelt er, man i sidste ende indtager. Det siger psykiater og overlæge på Hvidovre Hospital Henrik Rindom.

Senest er en 20-årig svensk mand død efter at have indtaget et ukendt stof på Roskilde Festival. Ifølge politiets undersøgelser, er der tale om et krystallignende stof, der opløses og drikkes.

- Det kan være mange forskellige stoffer. Det kan være amfetaminprodukter, GHB, også kendt som Fantasy, eller Ketamin. Derudover kan det være stoffer, vi ikke har set før i Danmark, fordi der kommer unge fra hele Europa, siger han.

- Generelt er der ingen kvalitetskontrol. Dermed bliver det lidt hasardspil med hensyn til hvad man indtager - for man ved det faktisk ikke. Og der er kolossal forskel på kvaliteten alt efter hvor mange led, det har været igennem, tilføjer han.

Ifølge ham er problemet, at stofferne kan være fortyndet til ukendelighed, før man indtager dem.

- Tag for eksempel ren krystallinsk amfetamin, Metamfetamin. Hvis det er helt rent, når man køber det, så blander man det op med noget, for at det skal række længere. Og så blander man det op igen og igen, forklarer Rindom.

- Det kan passere flere hænder, hvor det hver gang blandes op med noget forskelligt. Til sidst er det en yndig sammenblanding af alt muligt. Det er her, vi har et problem, siger han.

Han fortæller, at der dagligt dør en person i alderen 14 til 25 år i Danmark på grund af stoffer, og at festivalen altså på det punkt afspejler det, vi ser uden for festivalpladsen.

Også klientellet, som Rindom betegner som 'de risikovillige', er nogenlunde det samme, vurderer overlægen.

Læs også: 20-årig død på Roskilde

20-årig død på Roskilde


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik