Festivalgæst med smart idé: Tis-måler forhindrer dehydrering

Hvordan ser dit tis ud? Farven afslører, om du mangler vand.

Der bliver indtaget ustyrlige mængder af øl og andre alkoholiske væsker på Roskilde Festival. 

Tirsdag har solen sågar bagt på festivalgæsterne, og kombinationen kan være ganske farlig. 

Hvert år dehydrerer flere unge mennesker under festlighederne, men det har to studerende ved Danmarks Tekniske Institut i Lyngby valgt at gøre noget ved. 

Camilla Düsterdich Hansen og Joanna Jensen har forberedt sig grundigt før festivallen, og de har i år præsenteret urinalet "50 shades of yellow". 

 
 

- Det er generelt et stort problem med dehydrering på Roskilde Festival, fordi vi drikker så mange øl. Man glemmer at drikke vand, når musikken spiller. Så det her projekt var egentlig et forsøg på at gøre gæsterne opmærksom på det problem, men på en sjov måde, forklarer Camilla Düsterdich Hansen til TV 2 Lorry. 

Sådan fungerer urinalet

Og selvom opfindelsen kan virke ganske teknisk, så er det egentlig meget simpelt, påstår hun:

- Urinen løber gennem slangen. Her sidder så et flowmeter, der registrerer, at urinen løber. Den ender så i en gennemsigtig slange, som måler farven ved at analysere, hvor meget lys der bliver kastet tilbage, siger hun til TV 2 Lorry. 

Herefter viser en pil, hvilken farve urinen har på et farveskema. Et display skriver straks, hvor meget vand, man bør drikke:

- Den kan skrive alt mellem nul og én liter vand. Man kan nemlig kun optage op til en liter vand i timen. Det er usundt at drikke mere end det, siger Camilla Düsterdich Hansen til TV 2 Lorry.

Flere geniale opfindelser

Opfindelsen er én af flere fra studerende ved DTU. 

Det er ottende gang, at 'fremtidslaboratoriet' udfoldes på festivallen. I år kommer de studerende med bud på, hvordan man kan mindske madspild, sænke vandforbruget og udjævne strømforbruget, så man kan spare på brugen af dieselgeneratorer.

De kommer også med 100 farvede LED-lamper til lejrene, som gæsterne selv skal samle, 300 flasker til sæbe, som gæsterne selv skal producere, og 1000 naturlige glowsticks med millioner af mikroskopiske alger, som lyser i mørke.

 
 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik