Festivalfeber: Gæster i kø 11 dage før musikken spiller

Der er allerede dannet kø foran indgangene til Roskilde Festival. Men "Bliv væk!" lyder det fra festivalen.

Hvis du tænker, at Roskilde Festival først starter næste uge - så er der en hel del gæster, der vil være uenige med dig.

De har nemlig taget forskud på festlighederne og slået campingstole ud, knappet øl op og tændt for anlæggene i festivalens venteområder.

Ifølge Roskilde festivals sikkerhedschef ankom den første gæst til køen allerede i lørdags - en uge før campingområdet åbner, og hele 11 dage før selve festivalpladsen slår dørene op. Det er flere dage før de første gæster sidste år. 

"Camp Skuden" har lavet vagtplan til køen

Allerforrest i køen til Indgang Øst mødte TV 2 Lorry blandt andet "Camp Skuden" - en camp bestående af 23 elever fra Roskilde Gymnasium.

De tager det med at stå i kø taget ganske seriøst. De har nemlig lavet en "vagtplan", hvor de på skift "passer" pladsen i køen. 

Hvorfor gider I stå i kø allerede nu?

- Fordi det er kun Roskilde Festival én gang om året! Det er den fedeste uge på året, og man skal have en god plads, lyder svaret prompte fra campmedlemmet Christian Otterstrøm.

Hvad går I så efter?

- Vi går efter at ligge midt i L - det plejer at være det fedeste sted! fortæller han.

Hvordan holder I gejsten i så mange dage?

Tanken om at det er Roskilde Festival er nok i sig selv, mener Christian Otterstrøm.

- Og gejsten er holdt oppe af, at der konstant er musik, der kører, og alle er på og glade. Det gør det lidt nemmere, tilføjer campkammeraten Joakim Palmqvist. 

Sikkerhedschef: Bliv væk

Da de første gæster ankom, var Roskilde Festival ikke engang færdige med at bygge venteområderne op - og de var derfor endnu ikke hegnet ind, som det ellers er meningen, at køområderne skal være.

Nu er der både hegn og vagter, som ikke lukker flere gæster ind til køerne. 

- Nu accepterer vi dem, der er kommet, men lukker ikke flere ind før fredag formiddag, fortæller Roskilde Festivals sikkerhedschef Morten Therkildsen.

Morten Therkildsens budskab er derfor, at gæsterne gerne må blive væk indtil da.

Ifølge ham er det slet ikke meningen, at gæsterne skal komme så tidligt. Der er hverken bade- eller spisefaciliteter til dem. Det så dog ikke så ud til at bekymre de ventende gæster. Da TV 2 Lorry var forbi Indgang Øst i eftermiddags, var der allerede igang med at blive dannet en ny kø uden for venteområdet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik