Festival om bæredygtighed i Roskilde fra 24. marts til 7. april. Foto: Mange Bække Små

Festival skal gøre Roskilde skarpe på bæredygtighed

Fra på fredag og to uger frem bliver der holdt bæredygtig festival i Roskilde.

På fredag skydes festivalen Mange Bække Små om bæredygtighed i gang på Stændertorvet i Roskilde. 

Lige nu er arrangørerne ved at gøre klar. De er i fuld gang med at rejse en pavillon af genbrugsmaterialer på over fem meters højde. 

I to uger skal borgerne i Roskilde blive meget klogere på, hvordan man kan tænke bærdygtigt i hverdagen. Arrangørerne har samlet en masse lokale virksomheder, der producerer bæredygtige produkter, og der bliver holdt forskellige oplæg om klima og bæredygtighed. 

- Vi håber, at de 14 dage bare er et skridt på vejen og vil sprede mange ringe i vandet i Roskilde, siger Theresa Olesen, koordinator, Foreningen Affaldsemperiet og fortsætter: 

- Aktørerne indenfor bæredygtighed får en fælles platform, men vi håber også, at helt almindelige Roskildeborgere bliver inspirerede til at blive mere bæredygtige, siger hun. 

Læs også Utilfredse elever i Roskilde: Kæmper for at beholde bibliotekar

Politikere på catwalken

Det er noget nyt, at holde et arrangement som dette i Roskilde, og der kommer til at ske en masse - både på Stændertorvet og andre lokationer.

Eksempelvis bliver der dystet i at lave den lækreste ret ud af overskudsmad, og man kan opleve de lokale politikere gå modeshow i bæredygtigt tøj. 

- Det er vigtigt for os, at det er sjovt og nede på jorden, det vi laver, så alle får lyst til at være bæredygtige, siger Frederik Stender, eventansvarlig, UngEnergi Roskilde. 

Festivalen varer til og med d. 7. april. 

Du kan kan læse mere om arrangementerne her. 

Læs også Unge truer og afpresser i Roskilde