Festival-krav koster erfarne frivillige

Flere foreninger er begyndt at kunne mærke konsekvensen af, at Roskilde Festival har hævet kravet til de frivillige medarbejderes arbejdsindsats fra 24 til 32 timer, hvis indsatsen lægges uden for Dyrskuepladsen i hele festivalugen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Og det er især en bestemt gruppe frivillige, som siger nej til at skulle arbejde yderligere otte timer på festivalen, skriver DAGBLADET Roskilde.
- Det er de ældre og erfarne, som ikke gider mere. 32 timer er meget, hvis man skal komme helt fra Aarhus, hvilket vi har en del frivillige, der gør. Det er jo tæt på en hel arbejdsuge, siger Karl-Aage Chabert fra JGI Gymnastik.
Til gengæld generer kravet tilsyneladende ikke de unge, men frafaldet blandt de ældre vækker alligevel bekymring.
- Vi kan ikke drive boden uden erfaring, og det er halvdelen af de ansvarshavende, som har sagt nej, siger han.
Hos Roskilde Festival siger talskvinde Christina Bilde, at man er opmærksom på, at foreningerne kan få problemer på grund af de øgede timekrav, og at festivalen er parat til at hjælpe. I første omgang vil det på festivalens hjemmeside være muligt at se, hvilke foreninger der mangler frivillige, så man kan vælge, hvem man vil arbejde hos for at få et festivalarmbånd.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik